Skupo nas koštaju uhljebljenja malih stranaka i starih kadrova

Autor: Agencija VLM , 20. veljača 2013. u 12:38
Guliver/Thinkstock

Nedavno je posao dobio Ivan Kirinčić, bivši čelnik Centra za socijalnu skrb iz HDZ-ova kadra.

Pojedini članovi Županijskog SDP-a opet su ljuti na sisačko-moslavačku županicu Marinu Lovrić Merzel.

Ne znaju što se događa

– Ne znamo što se to događa. Pa dvojica pročelnika iz doba Đure Brodarca su joj u ovom trenutku vrlo bliski suradnici, dok SDP-ovce miče od sebe, kazuje nam jedan član Županijskog odbora stranke.

Naime, u zadnjih godinu dana u županiji se zaposlilo nekoliko bivših, visokopozicioniranih HDZ-ovaca, a najistaknutiji od njih je Ivan Kirinčić.

Ovaj bivši pročelnik iz doba Đure Brodarca stigao je nedavno na poziciju savjetnika za socijalnu skrb bez natječaja, i to nakon što ga je Kukuriku koalicija smijenila s pozicije ravnatelja Centra za socijalnu skrb u Sisku. Sada se spominje da bi mogao ubrzo zamijeniti i pročelnika za socijalnu skrb Josipa Takača (SDP). Od prošlog tjedna još jedan Đurin bivši pročelnik, Boško Zelić, vodi odnose s javnošću u Županiji. Na tu ga je poziciju imenovala županica, nakon što je na prisilni godišnji odmor poslala nekolicinu zaposlenika tog ureda. Njeni stranački kolege nezadovoljni su i što se naveliko zapošljavaju i članovi iz stranaka vladajuće koalicije, dok sve kritike za zapošljavanja padaju na leđa SDP-a, unatoč tome što se upravo SDP-ovci, kažu, najmanje zapošljavaju.

Zapošljavanje u Zavodu

– Ta masovna uhljebljenja članova strančica nas puno koštaju. Posljednji je slučaj od prije nekoliko tjedana kada je u Zavod za prostorno uređenje za informatičara primljen tajnik Hrvatske demokratske regionalne stranke čiji je predsjednik Rajko Mladenović. Ok, bio je javni natječaj, no čudno je da je baš od njih nekoliko desetaka na testiranjima najbolji bio baš on. Da ne govorimo da je Rajko Mladenović i predsjednik Upravnog vijeća Zavoda, kazuje nam SDP-ovac. No, unatoč kritikama na preveliko i nepotrebno zapošljavanje u županijske strukture, izgleda da tamo mjesta još uvijek ima. Naime, najnovije pojačanje već brojnoj ekipi u zgradi županije u 2. sisačkoj ulici bit će Zdenka Stojčević, dugogodišnja direktorica sisačkog Hotela Panonija.

Komentirajte prvi

New Report

Close