Skupini stranih nautičara prisjela večera: Bocu vina platili 21.000 kuna

Autor: Poslovni.hr , 05. rujan 2016. u 09:53
Foto: Thinkstock

Iz ponuđenog jelovnika gosti su izabrali domaće specijalitete – dimljenu noninu tunu, hobotnicu ispod peke, miješanu buzaru od školjaka…

Jedne ljetne večeri u prvoj polovini srpnja peteročlano društvo sa 68-metarske jahte "Lady Christine" došlo je, uz prethodnu rezervaciju, na večeru u konobu "Bourbon" vlasnika Vicka Sršena, smještenu uz more u mjestu Polače, u prekrasnom ambijentu u sklopu Nacionalnog parka Mljet, piše Slobodna Dalmacija.

Nije pristojno zavirivati u tuđi pjat ni čašu, ali učinit ćemo to s dobrim razlogom: na naplatu su gostima na kraju večere stigle doista astronomske 26.604 kune. Istina je da su cijene u otočnim restoranima više nego na kopnu, podiže ih i ako je objekt smješten na području nacionalnog parka, a radi se i o ekskluzivnijem tipu ugostiteljskog objekta, ali ipak, gotovo četiri tisuće eura iznimno je visok iznos bez obzira na sve okolnosti.

Iz ponuđenog jelovnika gosti su izabrali domaće specijalitete – dimljenu noninu tunu, hobotnicu ispod peke, miješanu buzaru od školjaka, sve puta pet porcija, plus par porcija jela nazvanog „janjeća rapsodija“. Plaćene su i tri boce vina domaćih vinara, dvije bijelog i jedna crnog.

I upravo je u vinu "caka": sve što su pojeli i popili, dodajući tome i vrtoglavu cijenu couverta od 140 kuna "po glavi", koštalo je 5604 kune, a samo jedna boca vina, onog crnog – radilo se o Stagnumu pelješkog vinara Frane Miloša, sorte plavac mali – naplaćena im je čak 21.000 kuna!

Cijheli članak pročitajte ovdje.

Komentari (7)
Pogledajte sve

Da su u Norveškoj naručili 5 hot dogova i 5 cola platili bi 1500 kuna.
Ionako su negdje u tu jahticu natočili plavi dizel pa smo kvit

Skupini stranih nautičara prisjela večera: Bocu vina platili 21.000 kuna Onda malo dalje : peteročlano društvo sa 68-metarske jahte “Lady Christine”
Šta reći nego hahaha

opljačkani su! to vino ne vrijedi ni lipe preko 10 000 kuna po litri!

pa nisu dosli pjeske na veceru da im napominje da su izabrali skupo vino.
dosli su s 68 (!) metarskom jahtom.
jadan bi bio onaj ugostitelj koji bi dobrim gostima prije svake narudzbe napominjao koliko nesto kosta.

New Report

Close