Škoro odlučio – kreće u utrku za Pantovčak

Autor: Poslovni.hr/H , 20. lipanj 2019. u 09:01
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Miroslav Škoro, popularni glazbenik, poduzetnik, doktor ekonomskih znanosti i odnedavna predavač na sveučilištu Sjever, definitivno je prelomio – ide u utrku za predsjednika Republike, objavio je u četvrtak Večernji list.

Svoju kandidaturu, doznaje Večernji iz najbližeg Škorina kruga, objavit će potkraj ovoga tjedna.

Njegova kandidatura, koja dolazi nekoliko dana nakon službene kandidature Zorana Milanovića, jakoga kandidata ljevice, učinit će sljedeće predsjedničke izbore najzanimljivijima i najneizvjesnijima dosad. Jedan od razloga neizvjesnosti jest i to što bi, prema mišljenju nekih relevantnih političkih analitičara, Škoro mogao ugroziti ne samo izglede predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, iza koje će stati vladajući HDZ sa svom svojom stranačkom infrastrukturom, nego i ući u drugi izborni krug, navodi dnevnik.

Škoro, kako doznaje Večernji, na predsjedničke izbore ide kao nezavisni kandidat, no ne odbacuje mogućnost podrške pojedinih političkih stranaka ili koalicija. Razgovarat će sa svima koji prihvaćaju njegove stavove, bez obzira na to pripadaju li prema političkoj orijentaciji desnom centru, centru ili lijevom centru. Mogućnost suradnje odbija jedino s ekstremnim političkim opcijama, dakako i lijevima i desnima, piše Večernji list.

Dnevnik ističe da je još rano govoriti o ideološkim i svjetonazorskim temeljima Škorine kampanje, no Večernji doznaje da se političkim ratom “partizana” i “ustaša”, koji je duboko podijelio hrvatsko društvo, neće baviti. Štoviše, svojim će biračima objaviti da je Drugi svjetski rat završio 9. svibnja 1945. godine. Za njega je kudikamo važnija budućnost moderne hrvatske države, koja je nastala u Domovinskom ratu, te budućnost njezinih građana, koji očito traže korjenite promjene u društvu, donosi Večernji list.

Komentirajte prvi

New Report

Close