Škoro najavio stvaranje treće opcije: ‘Pobjeda Milanovića nije moja krivica’

Autor: Poslovni.hr , 10. siječanj 2020. u 08:38
Foto: Patrik Macek / Pixsell

Prokomentirao je i izjavu Branka Bačića koji se nada suradnji i koaliciji s njegovom strankom.

Nakon 1. kruga predsjedničkih izbora i osvojenih 465.703 glasova Miroslav Škoro se povukao iz javnosti. Sada prvi veliki intervju daje Večernjem listu. Pitali smo ga gdje je nestao nakon izbora, ali i što kaže na prozivke da je na vlast doveo Zorana Milanovića, kao i o potencijalnoj suradnji s HDZ-om. Nakon odmora s obitelji, Škoro je analizirao rezultate i krenuo u pripremu za parlamentarne izbore. Tvrdi da pobjeda Zorana Milanovića nije njegova krivica.

– To je dosta ambiciozna izjava zbog dvije stvari. Prvo daju nadnaravne mogućnosti jednom pjevaču, a drugo je klasično prebacivanje odgovornosti na drugoga. Kao netko tko dolazi iz realnog sektora, kao poduzetnik, mogu samo reći da je politika isto kao ekonomija – svi imamo neki proizvod ili uslugu koju nudimo na tržištu. Političar nudi svog kandidata, a s druge strane očekuje glasove. Kao što netko nudi svoj rad za nadnicu – kazao je i dodao da  'proizvod treba preispitati ako ne prođe na tržištu, kao i sve svoje kvalitativne i kvantitativne poteze, komunikacijske strategije, pa u konačnici i sam proizvod ili uslugu. Je li način postupanja bio primjeren. Jesmo li dobro odredili ciljnu skupinu….'

–  Tražio sam razloge zašto je bilo 24,5%, ili što je trebalo napraviti da bude više te zašto je po prvi put u političkoj povijesti trebalo toliko glasova da bi se ušlo u drugi krug. Ne mogu zaboraviti da je svojevremeno Bandić prošao dalje s 14% glasova. Ovo je bila jedna žestoka utakmica u kojoj samo neuk i bahat čovjek može prebacivati krivicu na nekog drugog. Uostalom predsjednički izbori imaju dva kruga, u prvom je bilo 11 kandidata, u drugom su bila dva, pobijedio je onaj kojemu su birači dali više povjerenja. Kriviti nekog trećeg u drugom krugu je neprimjereno – pojasio je Škoro.

Prokomentirao je i izjavu Branka Bačića koji se nada suradnji i koaliciji s njegovom strankom.

– Ja nemam nikakvih mandata, pred nama je politička utakmica u kojoj opet slijede izbori gdje će birači odlučiti koliko ću dobiti mandata. Tek nakon toga možemo razgovarati o svemu ostalom. Kod mene je sve na stolu, za razliku od ostalih protukandidata ne skrivam ništa i  vrlo sam transparentan. Očekujem fer političku borbu jer sada imamo treću političku opciju koje je uistinu relevantna. Izgubila je izbore zbog nečeg što možemo nazvati standardnom devijacijom ili statističkom pogreškom. Prerano i preambiciozno je pričati o nečem više, a preda mnom je velik rad – poručuje Škoro za Večernji list.

Komentirajte prvi

New Report

Close