Škola poduzetnosti – četverodnevnog treninga za nezaposlene mlade

Autor: Poslovni.hr , 07. prosinac 2016. u 15:52
FOTO: Shutterstock

Zagrebački Forum za slobodu odgoja (FSO) petu godinu zaredom provodi program Škole poduzetnosti s ciljem osnaživanja mladih grada Zagreba u području poduzetnosti, pokretanja vlastitog posla te razvoja novih vještina i kompetencija, priopćeno je u srijedu.

 Rok za prijavu je 9. prosinca 2016. u ponoć, dok je do sada program FSO-a u prethodnim godinama pohađalo čak 70 mladih osoba te kvalitetu stečenog znanja ocijenilo s prosječnom ocjenom 4,78 na skali od 1 do 5.

Kako stoji u upućenom pozivu, projekt Škole poduzetnosti koncipiran je kao četverodnevni trening za nezaposlene mlade s područja Grada Zagreba u dobi od 18 do 30 godina, bez obzira na razinu stečenog obrazovanja koji će se održati od 14. do 17. prosinca 2016. godine. Neke od tema koje će se obrađivati uključuju područje (samo)zapošljavanja, poduzetnosti, javnog nastupa, komunikacijskih vještina, pisanja životopisa i motivacijskog pisma te razvoja ideje u projekt. Iz FSO-a naglašavaju i da se i na program mogu prijaviti studenti završnih godina studija. Zainteresirani sudionici mogu se prijaviti slanjem životopisa i motivacijskog pisma elektroničkom poštom na dmoric@fso.hr. Više informacija o Školi poduzetnosti, kao i detaljne informacije o načinu prijave mladi mogu pronaći na mrežnim stranicama Škole i mrežnim stranicama samog Foruma za slobodu odgoja.

U rujnu ove godine u suradnji sa Savezom udruga mladih Primorsko-goranske županije već se održao trening škole poduzetnosti na kojem su sudjelovale mlade nezaposlene osobe s primorsko – goranskog područja, što je jedan od načina na koji FSO nastoji smanjiti negativne trendove povećane nezaposlenosti mladih na širem području. FSO je osnovan 1998. godine, a od tada naovamo nastoje promicati implementaciju obrazovnih standarda suvremenog demokratskog društva u hrvatski obrazovni sustav. Članovi Foruma su obrazovni stručnjaci, profesori i učitelji, roditelji, studenti i učenici koji su zainteresirani za unapređenje obrazovanja i obrazovnog sustava. 

Komentirajte prvi

New Report

Close