Škola gradi vjetrenjaču da smanje troškove za struju

Autor: Poslovni.hr , 12. rujan 2016. u 16:16
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Profesor Damir Čolig projekt je prijavio na natječaj Grada za subvencioniranje troškova nabave i ugradnje sustava obnovljivih izvora energije.

Elektrostrojarska obrtnička škola iz Selske ceste od Grada će dobiti 15 tisuća kuna za gradnju vjetroagregat kojom će smanjiti dio troškova za struju no, osim same uštede, od projekta će korist imati i sami učenici jer će se moći i educirati kako bi nakon izlaska iz školskih klupa i sami mogli postavljati takve uređeje.

Profesor Damir Čolig projekt je prijavio na natječaj Grada za subvencioniranje troškova nabave i ugradnje sustava obnovljivih izvora energije, a ‘mozak’ vjetrenjače nalazit će se u školskom kabinetu u kom se za rad već koristi sunčeva energija, piše Večernji list.

– Prijavili smo se i lani na natječaj i prošli no nismo imali preostalih 15 tisuća kuna pa smo vratili vaučer. Ove godine očekujemeo potporu s još jednog natječaja i do prosinca će u dvorištu biti izgrađen vjetroagregata koji će se nalaziti na sedam metara visokom stupu – kazao je profesor Čolig. Dodao je da će s energijom koju dobiju od vjetra proizvesti dovoljno struje za sve potrebe kabineta u kom se nalaze brojni elektroaparati za učenje pa su i troškovi veliki.

Komentari (2)
Pogledajte sve

***za svaku pohvalu

Izvrsno, svaka čast takvim profesorima.

New Report

Close