Sjednica Vlade u Dubrovniku: Potpisat će se projekti vrijedni 4,5 milijarde kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. veljača 2019. u 10:42
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ovo je prva sjednica ove Vlade u Dubrovniku i deveta sjednica koja se održava izvan Zagreba.

Vlada danas sjednicu održava u Dubrovniku, a na dnevnom je redu četrdesetak odluka važnih za Grad i Dubrovačko-neretvansku županiju, među kojima su i odluke o proglašenju projekata razvoja vodno-komunalne infrastrukture Dubrovnik te izgradnje nove ceste Dubrovnik (Osojnik) – Zračna luka – granica s Crnom Gorom strateškim investicijskim projektima.

Ovo je prva sjednica ove Vlade u Dubrovniku i deveta sjednica koja se održava izvan Zagreba.

Osim ministara i pomoćnika ministara na sjednici Valde u Dubrovniku su i gradonačelnici i načelnici s područja Dubrovačko-nertvanske županije. Na sjednici su i zastupnici u Saboru i Europskom parlamentu iz ove županije.

"Bili smo i na dobro uhodanom gradilištu Pelješkog mosta, imali dobar sastanak s predstavnicima Hrvatskih cesta i kineskog izvođača radova. Dinamika se odvija vrlo dobro, radovi trebaju biti gotovi za točno za tri godine", kazao je Plenković i dodao:

"On će ostati kao ključni i trajni simbol naših prvih sedam godina u EU, to je dokaz našeg članstva."

Vrijednost svih ugovora koji će se potpisati tijekom sjednice u Kneževom dvoru iznosi gotovo 4,5 milijardi kuna, naveo je premijer.

"To je referentan i važan događan za Dubrovačku županiju", kazao je Plenković.

Sjednica Vlade u Kneževom dvoru počela je izvješćem o dosad učinjenom i o budućim projektima, ovoga puta u Gradu Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a premijer Plenković i ministri potom će donijeti niz zaključaka vezanih za realizaciju vodnogospodarskih projekata, obnovu i izgradnju prometnica, bolju prometnu povezanost na otocima u županiji, kao i cijele Južne Dalmacije s ostatkom Hrvatske.

Komentirajte prvi

New Report

Close