Šišmiši zatvorili novu party destinaciju

Autor: Marija Crnjak , 16. kolovoz 2018. u 14:04
Programi udruge RatCat u spilji započeli su u srpnju, a sad su zbog rješenja HAOP-a otkazani

U objavi na Facebooku upozorili su da će zbog istog razloga u pitanje doći i druge, mnogo ozbiljnije investicije. U spilji na prostoru bivše vojarne u planu su nova bolnica, vatrogasci…

Zbog mišljenja Hrvatske agencije za okoliš i prirodu (HAOP) da svojim glazbenim programom možda ometaju šišmiše, Udruga RatCat otkazala je sva događanja u spilji The Cave u Šibeniku koju su svečano otvorili za javnost početkom srpnja, uz društvo vodećih lokalnih političara.

U objavi na Facebooku upozorili su da će zbog istog razloga u pitanje doći i druge, mnogo ozbiljnije investicije Grada Šibenika. Radi se o spilji na prostoru bivše vojarne Bribirski knezovi. Udruga koju vode DJ-evi Andrija Bakula i Lovra Kanjera spilju je počela koristiti uz odobrenje speleologa i Javne ustanove Priroda, a da nisu znali da su tamo šišmiši.

"To smo doznali tek nakon što je netko anonimno prijavio naš program HAOP-u, a ta agencija dala nove podatke o životinjskom svijetu u pećini, koja je inače otvorena za posjetitelje i nije pod nikakvom zaštitom. Nakon što su nam u HAOP-u dali mišljenje da možda smetamo šišmišima, otkazujemo sve što smo planirali raditi do kraja ljeta", stoji u priopćenju udruge koja nema novac za izradu studije koja bi sa sigurnošću utvrdila koliko projekt ugrožava živi svijet. 

"No, izrada takve studije bit će nužna za razvoj Šibenika jer proizlazi da se na području bivše vojarne Bribirski knezovi ne smije raditi ništa, a na tom prostoru sutra bi trebala biti izgrađena nova bolnica, vatrogasni dom i cijeli niz sadržaja bitnih za grad", upozoravaju iz CatRat udruge. 

Komentirajte prvi

New Report

Close