Sisački bankar pokrao klijente za 234 tisuće kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. lipanj 2015. u 12:56
Foto: Thinkstock

U policiji najavljuju da će protiv njega podnijeti kaznenu prijavu.

Sisačka policija osumnjičila je 50-godišnjeg službenika jedne banke da je lažnim kreditnim transakcijama te podizanjem oročene štednje s njihovih računa klijente oštetio za ukupno 234,6 tisuća kuna.

Policija ga tereti da je od ožujka 2013. do studenoga 2014. u ime 63-godišnje klijentice banke sklopio brzi gotovinski kredit i podigao novac, te krivotvoreći njen potpis provodio više isplatnih i uplatnih kreditnih transakcija.

Kriminalističkim je istragom utvrđeno i da je zatvorio te s računa 83-godišnje klijentice podigao oročenu štednju, također krivotvorivši njen potpis, a na isti je način navodno podizao novac i s računa 67-godišnjeg i 51-godišnjeg klijenta.

U policiji kažu i kako su otkrili da je 25. studenoga prošle godine pri kraju radnog vremena iz blagajne banke uzeo 15.390 kuna, koje je sutradan vratio jer je otkriven u krađi.

Zbog sumnje da je zlouporabom povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenjem službene ili poslovne isprave te pronevjerom klijente banke oštetio za ukupno 234.663 kune, u policiji najavljuju da će protiv njega podnijeti kaznenu prijavu.

Komentari (2)
Pogledajte sve

odma ga istjerati iz hr bez sudenja novce nka vrati mars iz drzave van

županičin rođo?

New Report

Close