Širola tuži Novi Vinodolski zbog astronomske komunalne naknade

Autor: Marija Crnjak , 14. svibanj 2013. u 22:00
Gordan Širola, član Uprave Hotela Novi/PIXSELL

Gradonačelnik Butković gura tvrtku u stečaj zbog Hypo banke.

Visoki Upravni sud presudio je u korist tvrtke Hoteli Novi, ustvrdivši da im je Grad Novi Vinodolski obračunao komunalnu naknadu 6 milijuna kuna što je u suprotnosti sa Zakonom o komunalnoj naknadi.

Najavljujući tužbu protiv Novog Vinodolskog, Gordan Širola, član Uprave Hotela Novi na konferenciji za novinare u utorak kazao je da presuda potvrđuje da gradonačelnik Novog Oleg Butković svjesno krši zakone kako bi Hoteli Novi otišli u stečaj, i to zbog interesa Hypo banke koja je hipotekarno upisana na imovinu luksuznog resorta. Naime, upravo zbog dugovanja tvrtke za komunalnu naknadu, Novi Vinodolski je lani pokrenuo stečaj Hotela Novi d.d., dok je u tvrtki Hoteli Novi d.o.o. nedavno pokrenuta predstečajna nagodba.

Širolina je tvrtka još 2011. godine pokrenula na Trgovačkom sudu u Rijeci tužbu protiv Hypo banke, zbog nepoštivanja ugovora o završetku investicije u luksuzni resort u Novom Vinodolskom. S potraživanjima od 877 milijuna kuna Hypo banka ujedno je i najveći vjerovnik tvrtke Hoteli Novi d.o.o. Uprava tvrtke u planu financijskog restrukturiranja ističe da se banka može namiriti iz založene imovine čiju su vrijednost sudski vještaci procijenili na 1,79 milijardu kuna. U Hypo banci pak ne žele ništa komentirati, uz obrazloženje da su stranka u sporu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close