SING i Sindikat EKN-a traže zaustavljanje rasprodaje plina

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. travanj 2014. u 15:06
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Sindikat Ine i naftnog gospodarstva (SING) i Samostalni sindikat energetike, kemije i nemetala Hrvatske (EKN) zatražili su od Vlade da zaustavi proces rasprodaje plina po netržišnim cijenama.

Sindikat Ine i naftnog gospodarstva (SING) i Samostalni sindikat energetike, kemije i nemetala Hrvatske (EKN) zatražili su danas od Vlade da zaustavi proces rasprodaje plina po netržišnim cijenama, kako bi radnici Ine zadržali svoja radna mjesta.

"Nerazumna administrativna odluka kojom se Inu prisiljava da u bescjenje rasproda plin iz Podzemnog skladišta plina Okoli za posljedicu ima direktan gubitak radnih mjesta u realnom sektoru, dok istovremeno pratimo događaje u Ukrajini koja će za posljedicu vjerojatno imati poskupljenje cijene plina zbog nesigurnosti opskrbe cijele Europe", poručuju sindikati u priopćenju.

Zbog takve odluke više od 30 radnika Ine izgubit će posao, upozoravaju sindikalci koji također izražavaju zabrinutost i za radnike u Plinari istočne Slavonije.

Inu se, tvrde SING i EKN, tjera na gubitak od oko 300 milijuna kuna, što smanjuje potencijal investiranja u daljnji razvoj i dovodi u pitanje mnoga radna mjesta onih koji pune hrvatski proračun.

Uprava Ine danas je pozvala Vladu i ministra gospodarstva da zaustave postupak prodaje plina koji Inina tvrtka Prirodni plin nije povukla iz skladišta plina Okoli, te da se bar privremeno Prirodnom plinu, odnosno Ini dodijele dostatni kapaciteti skladišta kako bi mogli uredno povući i prodati plin po realnim tržišnim uvjetima.

Komentirajte prvi

New Report

Close