Sindikat Dine: Agonija prestaje tek isplatom plaća i poizvodnjom

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. lipanj 2013. u 18:09
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Mihaljević je kazao da radnici više ne vjeruju nikome, jer su više puta bili izigrani, ali da se ipak nadaju pozitivnom raspletu.

Predsjednik Sindikata radnika Dine Predrag Mihaljević je, komentirajući za Hinu prihvaćanje plana preustroja Dine po kojem u vlasništvo ulazi Ivan Čermak sa 69 posto udjela te najavu početka proizvodnje za rujan, kazao da je ta najava optimistična, ali da će se agonija tvrtke završiti tek kad radnici dobiju zaostale plaće i postrojenja stvarno počnu raditi.

Mihaljević je kazao da radnici više ne vjeruju nikome, jer su više puta bili izigrani, ali da se ipak nadaju pozitivnom raspletu. Naglasio je da se radnicima sad već duguje devet plaća, a da oni, unatoč tome, i dalje dolaze na svoja radna mjesta.

Izrazio je zabrinutost time što za plan preustroja, odnosno protiv stečaja Dine nisu glasovali predstavnici HEP-a, koji je u 100-postotnom vlasništvu države, a Vlada RH je donijela odluku da HEP uđe u vlasništvo Dine namirujući na taj način svoja potraživanja od oko 200 milijuna kuna. Ispada da HEP ne provodi odluke Vlade, kazao je Mihaljević.

Ekonomska logika bi trebala biti da je HEP prvi zainteresiran da se ne proglasi stečaj, jer u tom slučaju gotovo sigurno gubi svoja potraživanja, naveo je Mihaljević.

Komentirajte prvi

New Report

Close