Sindikat CO na nogama: Novi pravilnik o radu donosi otkaze i manje premije

Autor: Božica Babić , 03. ožujak 2014. u 22:00
Ljestvica za minimalnu godišnju produkciju za zastupnike i savjetnike previsoka, tvrde u sindikatu/D. Urukalović/PIXSELL

Postotak ostvarenja plana veći od 90 posto kao uvjet ostanka u radnom odnosu pretjerano je visok, tvrdi sindikalni lider T. Hrašćanec.

Iako Adris još nije ni stavio potpis na ugovor o preuzimanju Croatia osiguranja (CO), užurbano se provode pripreme za dolazak novoga vlasnika.

Jedna od njih je i Pravilnik o radu i naknadi za obavljanje poslova prodaje, odnosno zastupanja u osiguranju, zbog kojega je oštro progovorio inače samozatajni sindikalni lider u CO Miroslav Hrašćanec. U opširnom dopisu poslanom direktoru Sektora prodaje Berislavu Trogrliću Hrašćanec upozorava na to da se sindikat izričito protivi uvođenju novog pravilnika u predloženom obliku.Postotak ostvarenja plana veći od 90 posto kao uvjet ostanka u radnom odnosu pretjerano je visok i neodrživ i dovest će do odlaska prodajnog osoblja konkurenciji, ističe Hrašćanec.

 

80posto

plana granica je koju predlaže sindikat za izricanje opomene

Novi pravilnik, naime, za ostvarenja plana manja od 90% unutar kvartala uvodi pisanu opomenu, a više opomena vjerojatno znači otkaz, pa sindikat predlaže izricanje opomene za 80 posto. Protivi se i uskraćivanju prava na isplatu provizije prodajnoj mreži CO nakon 180 dana od dospijeća potraživanja. "Ta mjera neće biti stimulativna u današnjoj situaciji neplaćanja", upozorava Hrašćanec i predlaže da se provizija samo umanji za neki postotak.Ljestvica za minimalnu godišnju produkciju za zastupnike i savjetnike previsoko je podignuta, tvrdi Hrašćanec. Po novom pravilniku, prve godine moraju imati 300.000 kuna policirane premije na neživotnim osiguranjima, od čega 200 tisuća novougovorene i 30.000 naplaćene premije životnih osiguranja, u drugoj godini čak 600 tisuća na neživotnim, od čega 150 nove premije, i opet 30 tisuća kuna na životnim osiguranjima.

"Utvrđivanje znatno većih planova minimalnih godišnjih produkcija policirane premije neživotnih osiguranja i obvezne ugovorene premije životnih osiguranja nije realno u sadašnjoj gospodarskoj situaciji", ocjenjuje Hrašćanec. Tko ostvari plan 95-99%, predlaže, treba dobiti 10% provizije, a oni s učinkom iznad 105 posto 20%, uz uvjet da naplate 80% dospjele fakturirane premije. Pravilnik donosi nova radna mjesta kojih nema u sadašnjem ustroju, a ne odgovara što će biti sa zaposlenicima, prosvjeduje sindikat i traži odgovor od direktora Trogrlića.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Prvo da vidimo hoće li doći ti mafijaši koji su kupili CO za kunu. Nadam se da će Bruxelles reagirati kao u slučaju Bundesbanke i Grawe osiguranja u Austriji.

Sindikati moji kod prodaje ste malo zaspali i zgrada je na trgu pa ste koji put mogli prosvjedovati za svoja prava, ovako vas je dotični gospodin kod prodaje utopio bez ispaljenog metka. Svaka firma koja je išla u privatizaciju 2 do 3 godine nije bilo otpuštanja a kod vas još ovaj nije ni keš dao a otpuštanja kreću čujem.. Dok ste vi lakirali cipelice i bacali šminkicu vlakić protutnjao, želim vam puno sreće ali biće plača….Konkurencija je uvjek uzela i prije kvalitetne a ovo još sitno….

Postotak ostvarenja plana veći od 90 posto kao uvjet ostanka u radnom odnosu pretjerano je visok i neodrživ i dovest će do odlaska prodajnog osoblja konkurenciji, ističe Hrašćanec.

Samo će se odljevati u konkurenciju ono koji ostvaruju 150% ako im ponude bolje uvjete, ovi ispod 90% i tako nikog ne zanimaju. Dobro došli kod privatnika, što je bilo, bilo je

sada će vidjeti uhljebi šta znaći privatni vlasnik .

New Report

Close