Sindikalni prosvjed u Sisku, u Maksimiru 60.000 porcija graha…

Autor: Agencija VLM , 01. svibanj 2015. u 09:19
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Bandić tvrdi da će ovogodišnja proslava biti bolja i raskošnija od prošlogodišnje te da će se podijeliti 60.000 porcija graha.

Središnji sindikalni prvosvibanjski prosvjed ove će godine biti održan u Sisku. Organiziraju ga pet sindikalnih središnjica uz potporu sindikata SING i
EKN. Sindikalisti su najavili dolazak u Sisak svojih 1500 članova iz drugih dijelova Hrvatske, a očekuju da im se na prosvjedu pridruže i Siščani.

Prosvjed će početi u 10 sati kad će povorka krenuti prema Velikom kaptolu, gdje će biti obraćanja sindikalista.

Sindikati su izbarali Sisak jer je on grad simbol gospodarstva i industrije, gdje je početkom 90-ih radilo 30.000 ljudi, od čega samo 15.000 u Željezari Sisak, a danas je to svedeno na ostatke ostataka.

Iako će se sindikalna povorka održati u Sisku i u zagrebačkom Maksimiru će se tradicionalno dijeliti grah. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je proslavu Međunarodnog praznika rada koja će se, u organizaciji Grada Zagreba, tradicionalno održati u Maksimiru.

Bandić tvrdi da će ovogodišnja proslava biti bolja i raskošnija od prošlogodišnje te da će se podijeliti 60.000 porcija graha.

Komentirajte prvi

New Report

Close