Sindikalni čelnici Jadrankamena Drpić i Eterović ušli u HDSSD

Autor: Poslovni.hr/Hina , 11. veljača 2013. u 15:27
Konferenciji za medije HDSSD-a s novim clanovima stranke, radnicima Jadrankamena Josipom Eterovicem i Tonci Drpicem s dr. Hrvojem Tomasovicem. Photo: Tino Juric/PIXSELL

‘Nama je od samih početaka borbe za Jadrankamen predsjednik splitske podružnice Hrvoje Tomasović davao potporu’, rekao je Drpić.

Predsjednik Hrvatskoga demokratskoga slobodarskog saveza Dalmacije (HDSSD) Hrvoje Tomasović izvijestio je danas na konferernciji za novinare u Splitu da su sindikalni povjerenik Jadrankamena Tonči Drpić i njegov dopredjednik Josip Eterović postali članovi te stranke. Drpić i Eterović najavili su osnutak ogranka HDSSD-a u Pučišćima na Braču i izlazak na lokalne izbore, a kako su rekli, na to su se odlučili kako bi pomogli obespravljenim radnicima na području Dalmacije.

"Nama je od samih početaka borbe za Jadrankamen predsjednik splitske podružnice Hrvoje Tomasović davao potporu" rekao je Drpić, ističući da su u toj stranci prepoznali regionalnu stranku koja se bori za Dalmaciju, a u politiku je ušao zato da pomogne mnogim tvrtkama na tom području koje očekuje propast. "Kroz politiku i stranku samo želim pomoći", rekao je Drpić napominjući kako Dalmaciju želi "staviti na noge".

Na pitanje novinara što se sada događa u Jadrankamenu, Tonči Drpić odgovorio je kako je "proizvodnja s 18.000 kvadrata na mjesec pala na tek tisuću kvadrata". "Roba se prodaje po slobodnoj procjeni kupca. To je ratni zločin! Stečaj Jadrankamena je namješten, njegovi resursi su neiscrpni. To je kao da naftna bušotina ode u stečaj. Jedina smo firma u Hrvatskoj koja ima svoju sirovinu", kazao je.

U 103. godine Kamenoklesarske škole u Pučišćima ove se godine prvi put nije upisao nijedan učenik s područja Brača, rekao je Josip Eterović, ističući kako im je cilj koristiti se prirodnim resursima ondje gdje žive. Predsjednik splitskoga HDSSD-a dr. Hrvoje Tomasović osvrnuo se na izjavu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka o gospodarskome programu za sjevernu, a zatim i za južnu Hrvatsku.

"Ako sam dobro shvatio Karamarka, za njega postoje dvije Hrvatske, i to svaka sa svojim gospodarskim programom. Taj novi naziv dijeljenja Hrvatske spominje i HDZ-ov kandidat za grad Split Vjekoslav Ivanišević. Dosta Dalmatinaca koji žive u Zagrebu ovdje tek drže zavezane jahte. Ne žele se zauzimati za regiju iz koje su potekli. Mi nismo za autonomaštvo, nego za jaku Hrvatsku s jakim regijama", izjavio je na kraju Tomasović.

Komentirajte prvi

New Report

Close