Šibenski poslovni subjekti među 500 svjetskih izlagača Nor-fishing sajma

Autor: Poslovni.hr , 22. kolovoz 2016. u 12:27
Foto: Grad Šibenik

Dogovoren je i uzvratni posjet zainteresiranih norveških stručnjaka i poslovnih subjekata iz sektora ribarstva Šibeniku.

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta i predstavnici Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Ivana Bujas Rupić i Krešimir Kovač krajem prošlog tjedna vratili su se iz Norveške gdje su sudjelovali na Nor-fishing sajmu, jednom od vodećih svjetskih sajmova za industrije povezane s morem i pomorstvom.

„Grad Šibenik je ovim projektom omogućio  zainteresiranim poslovnim subjektima s područja Šibensko-kninske županije, a i šire, direktan kontakt s norveškim poslovnim subjektima iz istog sektora. Na sajmu se predstavilo 500 izlagača, posjetilo ga je 17,5 tisuća ljudi, a šibenska delegacija je bila  jedini izlagač iz Hrvatske “, kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

Uz predstavnike Grada Šibenika, na sajmu je sudjelovalo pet poslovnih subjekata: Lantina, obrt za ribarstvo i marikulturu, DM-INOX, elektroinstalaterski i bravarski obrt, VERTEX B.S., d.o.o., Adria Tribunj, ribarska zadruga i Marinero, obrt za morski i oceanski ribolov, koji su svoje sudjelovanje na Nor-Fishing sajmu ostvarili uspješnom prijavom na javni poziv Grada Šibenika  te predstavnici NCP Remontnog brodogradilišta, Cronomara i Javne ustanove Razvojna agencija Šibensko-kninske županije i Ministarstva poljoprivrede.

„Upravni odjel za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika uspješno je prijavio ovaj projekt te osigurao financijsku podršku iz sredstava Bilateralnog fonda Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške. Bez toga naši poslovni subjekti ne bi imali priliku sudjelovati na Nor-fishing sajmu zbog velikih troškova. Zadovoljstvo mi je što mogu kazati kako su obrtnici i poduzetnici ostvarili brojne kontakte, a sklopljeni su i okvirni sporazumi s norveškim kolegama'', istaknuo je Mileta.

Dogovoren je i uzvratni posjet zainteresiranih norveških stručnjaka i poslovnih subjekata iz sektora ribarstva Šibeniku.

Norveška je jedna od vodećih zemalja svijeta po ulovu ribe, dok je grad Trondheim, gdje se sajam održavao, među glavnim norveškim ribarskih lukama.

Komentirajte prvi

New Report

Close