Šibenska policija Mudrinića prijavila zbog ilegalne gradnje

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. ožujak 2014. u 12:48
Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Zbog protupravne gradnje na Kornatima šibenska policija podigla je kaznenu prijavu protiv bivšeg predsjednika uprave T-HT-a Ivice Mudrinića, doznaje se od dobro upućenog izvora.

Zbog protupravne gradnje na Kornatima šibenska policija podigla je kaznenu prijavu protiv bivšeg predsjednika uprave T-HT-a Ivice Mudrinića, doznaje se od dobro upućenog izvora, iako policija u službenom izvješću navodi tek da je riječ o 59-godišnjaku iz Zagreba.

U šibenskoj policiji kažu da je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je Zagrepčanin kao investitor i vlasnik parcele na jednom od kornatskih otoka, bez potrebnih akata i dozvola za gradnju, protivno Zakonu o prostornom uređenju i gradnji te protivno Prostornom planu Općine Murter-Kornati izgradio nekoliko objekata.

Osim toga, policija ga tereti da je na pomorskom dobru bez dozvole pored svoje parcele izgradio i pristanište za brodove.

Kako je još u veljači 2013. potvrdilo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, a nakon provedenog inspekcijskog nadzora, Mudrinić je na svojem poluotočiću Maslinovica, na otoku Žutu, podigao dvije bespravne stambene građevine, temeljnu ploču te trakaste temelje.

Na temeljima je ranije postavio konstrukcije s krovovima koje je uklonio nakon što su se u medijima počelo nagađati da su konstrukcije podignute uoči zračnog snimanja terena kako bi se na njihovom mjestu po novom zakonu u budućnosti mogli izgraditi objekti.

Izgradnju stambenih građevina, koje su također obuhvaćene prijavom, Mudrinić javnosti nije objasnio.

Posjed na Maslinovici Mudrinić je kupio 2004. i zauzima površinu od 160.000 četvornih metara, od čega se više od polovice vodi u katastru kao krš i golet, još oko 50.000 kao pašnjak, a ostatak kao poljoprivredna površina s maslinicima, vinogradom i voćnjakom.

Komentirajte prvi

New Report

Close