Šibenik: Idejni projekt revitalizacije tvrđave sv. Ivana

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. ožujak 2014. u 08:50
Foto: Thinkstock

Nakon tvrđave Barone, i šibenska tvrđava sv. Ivana dobila je idejni projekt na temelju kojeg će se izraditi cjeloviti glavni projekt revitalizacije i uređenja tog povijesnog spomenika kulture.

Nakon tvrđave Barone, i šibenska tvrđava sv. Ivana dobila je idejni projekt na temelju kojeg će se izraditi cjeloviti glavni projekt revitalizacije i uređenja tog povijesnog spomenika kulture, izvijestili su jučer iz šibenske gradske uprave.

Arhitektonski projekt potpisuje studio Vulin Ileković, a posao je bio vrijedan 70 tisuća kuna, osiguranih iz gradskog proračuna.

Zamjenik šibenskog gradonačelnika Danijel Mileta u priopćenju navodi kako sada slijedi izrada glavnog projekta, kako bi i ovu tvrđavu, poput Baronea, Grad mogao prijaviti za sredstva iz EU.

Iako tvrđava još uvijek nije u vlasništvu Grada već se sve oko sv. Ivana provodi u suradnji s Državnim uredom za upravljanje državnom imovinom, Mileta izražava uvjerenje kako će se i ovaj projekt riješiti pozitivno.

Napominje kako je riječ o još jednoj dobroj suradnji Grada Šibenika i udruga civilnog društva, odnosno Društva za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac, koje je i iniciralo revitalizaciju šibenskih tvrđava Barone i sv. Ivan.

Projekt uređenja tvrđave sv. Ivan, po ideji arhitekata iz studija Vulin Ileković, predviđa šetnicu, trim i jogging stazu uokolo cijelog kompleksa, vidikovac te caffe/bistro s terasom.

Posebno zanimljivo je uređenje sjevernog, izduženog dijela tvrđave poznatog kao Kliješta/Tanaja gdje bi se nalazio novi glavni sadržaj namijenjen prvenstveno djeci i mladima, nazvan KID’S LAB2 koji se sastoji od povijesnog laboratorija i zelenog labirinta.

KID’S LAB2 je atraktivan prostor u kojem bi se održavale kraće ili duže tematske radionice stručnog karaktera tijekom cijele godine. Zeleni labirint zamišljen je kao interaktivna igra sa zadacima, stoji u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close