Šibenčanin s dvije godine ‘staža’ u Dublinu objavio detaljan i koristan vodič za život u Irskoj

Autor: Poslovni.hr , 19. siječanj 2019. u 09:48
FOTO: GettyImages

“Svrha ovog vodiča nije potaknuti na odlazak iz Hrvatske. Hrvatska može biti jako lijepa za život i mnogi ne žele nikada otići iz nje. No, ako zbog bilo kojeg razloga razmišljate o odlasku, onda vam ovaj vodič može pomoći, potaknuti vas i ohrabriti.”, kaže mladi Šibenčanin.

"Istina je da je mnogima puno bolje izvan Hrvatske, više je mogućnosti za pronalazak posla i uvjeti za život su bolji", riječi su Šibenčanina Josipa Kuštera (25), piše Slobodna Dalmacija.

Nakon što je stekao diplomu turističkog menadžmenta preselio se u Dublin.

"Da je meni netko dao ovakav vodič kad sam se selio, podigao bih mu spomenik. Zašto? Zato što bi mi uštedio sate i sate vremena koje sam proveo istražujući i čitajući forume po internetu, ne znajući uopće jesu li su informacije točne. Napisao sam ovo da pomognem svima vama koji ste odlučili nešto poduzeti i umjesto kukanja napravili prvi korak prema boljem životu, te da vam uštedim vrijeme i barem malo olakšam", kazao je Kušter.

Kaže kako nije "izmislio" toplu vodu, ali je htio da sve bude na jednom mjestu i da ljudima bude bezbolnija pretraga za traženim informacijama. U svojoj zbirci tako piše o smještajima kad tek ondje dođete, potom što je PPS broj koji se često traži. Piše i o cijenama privatnih soba, stranicama gdje ih tražiti, kako tražiti posao…

Opsežan i besplatan vodič možete pronaći OVDJE.

Komentirajte prvi

New Report

Close