‘Shopping centri na adresi www sve popularniji’

Autor: Objava za medije , 02. travanj 2013. u 09:48
Thinkstock

Shopping centri na adresi www sve popularniji, virtualne trgovine dobivaju nove kupce.

Devet od deset anketiranih potrošača iz osam zemalja svijeta kupovalo je putem interneta u posljednjih godinu dana, pokazuje istraživanje koje je provela kompanija za platne usluge Visa. "Kako će virtualne trgovine u budućnosti imati sve više posjetitelja, potvrđuje i podatak da je čak 92% ispitanika uvjereno da će u narednih godinu dana obaviti online kupnju", stoji u priopćenju u kojem su obavijestili o istraživanju.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti i bez izmjena:

On-line kupovina značajno je promijenila, a i dalje će nastaviti mijenjati iskustvo potrošača širom svijeta. Gužve u trgovinama, dugi redovi i ograničena ponuda neki su od glavnih razloga zbog kojih se sve više kupaca odlučuje za kupovinu putem interneta.

Ispitanici Visa istraživanja naveli su osnovne prednosti kupovine putem interneta:

„Online kupovina omogućava da nabavite sve što vam je potrebno kada i gdje god želite i to samo klikom miša. Online trgovine otvorene su 24 sata, sedam dana u tjednu, a pružaju bogatu ponudu i isporuku direktno na adrese kupaca, što shopping iskustvo čini znatno jednostavnijim i pristupačnijim. Možete kupiti nove cipele, laptop ili DVD s omiljenim filmom, a da ne napustite udobnost svog doma“.

Kako „čuvati“ novčanik dok kupujemo on-line

Online kupnja predstavlja revoluciju i poboljšanje iskustva kupovine za potrošače širom svijeta, kako u stvarnom, tako i u virtualnom svijetu, treba biti oprezan prilikom „odlaska“ u shopping. Naime, iako je stopa zlouporabe elektronskog plaćanja danas rekordno niska, pokušaji zlouporabe postoje. Visa kontinuirano unapređuje sigurnost kartica, no svaki korisnik bi trebao biti oprezan tijekom obavljanja online kupovine.

Kao što izreka kaže – bolje spriječiti nego liječiti. Kako bi potrošačima pomogla da izbjegnu moguće neugodne situacije prilikom online kupovine, kompanija Visa daje nekoliko korisnih savjeta koji mogu pomoći otkriti prijevaru.

Odlične ponude ili velika prevara

Za maksimalno sigurnu online kupovinu, potrošači bi na umu trebali imati sljedeće mjere opreza:

Saznajte s kim poslujete- Kupujte u provjerenim online trgovinama kojima vjerujete. Budite oprezni kada posjećujete nepoznate web stranice koje imaju ponude koje izgledaju „predobro da bi bile istinite“.

Uradite domaću zadaću- Usporedite cijene i proizvode prije nego što obavite kupovinu – kako bi pronašli najbolju istražite različite ponude. Ako prvi put posjećujete neku stranicu, provjerite komentare i dojmove korisnika.
Ne zaboravite provjeriti URL- Prije kupovine obavezno provjerite je li web stranica legitimna. Dva puta provjerite URL web stranice prije nego što ostavite svoje podatke za plaćanje. Budite sigurni da stranica počinje sa “https://”.  „S“, ns kraju „http-a“,  potvrđuje da stranica ima sigurnu vezu.

Potražite oznaku “Verified by Visa“ – Verified by Visa je servis koji vam omogućava korištenje osobne lozinke kako bi zaštitili svoju Visa karticu prilikom online kupovine, što pruža dodatnu sigurnost.

Oprezno s besplatnim ponudama

Kompanija Visa prati mrežu plaćanja Visa karticama kako bi identificirala trgovce koji imaju veliki broj sporova u vezi s karticama, jer oni mogu ukazati na korištenje obmanjujućih marketinških praksi. Međutim, postoje koraci koje potrošači mogu napraviti kako ne bi upali u zamku takvih prodavača:

Provjerite jeste li pročitali i razumjeli sve zahtjeve prije nego što nešto kupite.

Obratite posebnu pažnju na „sitna slova“ i pregledajte sva polja prije plaćanja. Greške pri ispunjavanju polja mogu vas obvezati da se pridržavate navedenog.
Uvijek pregledajte izvještaje za svoje mjesečne troškove kako biste provjerili imate li neovlaštenu potrošnju. Ako otkrijete nešto neobično, odmah kontaktirajte banku koja vam je izdala karticu.
Ako vidite bilo kakve pritužbe za ono što mislite da je „besplatna ponuda“, pokušajte prvo problem riješiti s prodavačem. Ako ne uspijete, odmah kontaktirajte banku koja vam je izdala karticu.

Osvojite besplatni iPad!

Pazite na što ćete kliknuti- Prevaranti koriste pop-up oglase, ali i legitimne web stranice kako bi pokušali ukrasti vaše podatke ili novac.

Zaštita- Neka anti-virus i anti-spyware softveri budu ažurirani. Nikada nemojte kliknuti u pop-up prozore ili pratiti stranice koje zahtijevaju  unos e-mail adrese. Koristite snažne lozinke.
Pazite na privatnost- Nikada nemojte slati osobne ili financijske podatke na web stranicama koje ne poznajete i u koje nemate povjerenja.

Američke trgovine nikada nisu bile bliže

Da podsjetimo, kompanija Visa Inc nedavno je građanima u Hrvatskoj znatno olakšala kupovinu u američkim trgovinama. Naime, Visa je u studenom prošle godine sklopila partnerstvo s kompanijom za otpremanje pošiljaka MyUS koja, putem svog servisa, omogućava internacionalnim korisnicima kupovinu u američkim trgovinama, uključujući i one koje nemaju mogućnost prekooceanske dostave ili ne prihvaćaju ne-američke platne kartice.

Korisnici Visa platnih kartica mogu besplatno otvoriti nalog na www.MyUS.com/visa i uživati u sigurnoj kupnji putem interneta.

Za dodatne savjete u o tome kako se zaštititi prilikom kupovine putem interneta, posjetite Visa Security Sense  web stranicu.

 

Komentari (1)
Pogledajte sve

dobar sponzorski članak. idemo sad ozbiljno, di zapravo kupit sigurno i koliko web shopova ima u Hrvatskoj možete naći na http://jeftinije.hr/ 🙂

New Report

Close