Šesti balkanski simpozij o povrću i krumpiru

Autor: Objava za medije , 22. rujan 2014. u 13:29
Thinkstock

Šesti balkanski simpozij o povrću i krumpiru (“6th ISHS Balkan Symposium on Vegetables and Potatoes” – BSVP) održat će se u Zagrebu od 29. rujna do 2. listopada 2014. godine, u hotelu International.

Šesti balkanski simpozij o povrću i krumpiru ("6th ISHS Balkan Symposium on Vegetables and Potatoes" – BSVP) održat će se u Zagrebu od 29. rujna do 2. listopada 2014. godine, u hotelu International.

Ovaj se Simpozij kontinuirano održava od 1996. godine, kada je prvi održan u Beogradu (Jugoslavija). Nakon toga BSVP je organiziran u Solunu (Grčka), Bursi (Turska), Plovdivu (Bugarska) i Tirani (Albanija). Rezultat ove tradicije je nominacija i odabir Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za domaćina 6. balkanskog simpozija o povrću i krumpiru pod pokroviteljstvom ISHS-a, sa ciljem daljnjeg poboljšanja komunikacije i suradnje među istraživačima, tvrtkama i proizvođačima.

Na Simpoziju će glavne teme izlaganja biti vezane uz tehnologije uzgoja povrća i krumpira, kvalitetu proizvoda i skladištenje, biljne genetske izvore i oplemenjivanje, razmnožavanje, zaštitu bilja te ekonomiku i menadžment. Bit će organizirana i posebna sekcija naziva "Balkan Protected Cultivation" sa ciljem prezentacije stanja proizvodnje u zaštićenim prostorima u zemljama regije, trenutnim i specifičnim problemima te planovima i smjernicama za budućnost.

Službeni jezik Simpozija je engleski i koristit će se u komunikaciji, prezentacijama na Simpoziju (usmenima i posterima) i publikacijama.

Više o događaju doznajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close