Seljacima ćemo pokušati ranije isplatiti poticaje, ali ne mislim s njima razgovarati ‘na ulici’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. veljača 2013. u 16:18
Photo: Borna Filic/PIXSELL

Ministar financija Slavko Linić izjavio je danas da će Vlada pokušati ranije isplatiti poticaje seljacima, ali on ne misli s njima razgovarati “na ulici” i ne prihvaća takav način komunikacije.

 Ministar financija Slavko Linić izjavio je danas da će Vlada pokušati ranije isplatiti poticaje seljacima, ali on ne misli s njima razgovarati "na ulici" i ne prihvaća takav način komunikacije.

Iako zakon kaže da poticaje treba isplatiti do kraja lipnja, svjesni smo problema poljoprivrednika kojima je prošla godina bila teška, pa ćemo pokušati isplatiti poticaje ranije, rekao je Linić novinarima nakon sudjelovanja na okruglom stolu o restrukturiranju i likvidaciji.

No, za Linića je blokada ulica sramotna i prelazi granice normalne komunikacije, u čemu on ne želi sudjelovati jer "na ulici se ne postiže dogovor".

Ispada da poljoprivrednici žive samo od poticaja, komentirao je Linić zahtjeve seljaka koji su zadnjih dana organizirali prosvjede u tri županije tražeći hitnu isplatu poticaja.

Tko se bavi poljoprivrednom aktivnošću ako mu je okosnica za plaću, gorivo, sjeme i sve ostalo samo poticaj, upitao se Linić dodavši kako poljoprivrednici imaju svoju zaradu.

Podsjetio je da se Vlada u siječnju pojačano zadužila kako bi mogla isplatiti seljačke poticaje iznad prosjeka, kao i sredstva za jedinice lokalne samouprave, te dugove od ranijih godina.

Poljoprivrednici koji su se o okupili na prosvjedu upozorenja u Ferovcu u Požeško-slavonskoj županiji, danas su od 11 sati uklonili traktore s ceste budući da su dobili poziv na sastanak iz ministarstava poljoprivrede i financija.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close