Seljaci u nastavku pregovora očekuju premijera i ministra financija

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. kolovoz 2013. u 16:24
Thinkstock

Treći dan prosvjeda poljoprivrednika u Brodsko-posavskoj županiji protječe mirno, a u prosvjedima sudjeluje oko 200 prosvjednika koji su sa 150 traktora blokirali državne i županijske ceste na tri lokacije.

U nastavku pregovora idućeg tjedna predstavnici seljačkih udruga koje su blokirale prometnice osim ministra Tihomira Jakovine očekuju i premijera Zorana Milanovića te ministra financija Slavka Linića, jer smatraju da situacija u poljoprivredi nikada nije bila gora.

"O kakvom je ministru riječ govori podatak da ćemo prvi razgovor o žetvi imat 12. kolovoza kad je žetva odavno završila. Žalosno i sramotno. Ministar je izobećavao svašta, a konkretno ništa. U ponedjeljak na razgovorima očekujemo i premijera i ministra Linića jer situacija u hrvatskoj poljoprivredi nikad nije bila gora", kazao je predsjednik Poljoprivredne komore Brodsko-posavske županije Antun Vrkljan.

Ocijenio je i da bi neuspjeh prosvjeda značio kraj domaće poljoprivrede.

Treći dan prosvjeda poljoprivrednika u Brodsko-posavskoj županiji protječe mirno, a u prosvjedima sudjeluje oko 200 prosvjednika koji su sa 150 traktora blokirali državne i županijske ceste na tri lokacije.

Zbog informacije da su neki od prosvjednika željeli gnojnicom zasuti kuću i dvorište ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine, pred njegovom kućom cijelo vrijeme dežuraju dvojica pripadnika interventne policije.

Nakon blokade državne ceste u Velikoj Kopanici za promet je zatvoren istoimeni izlaz s autoceste, a putnici se prema graničnom prijelazu Slavonski Šamac upućuju na izlaz Babina Greda.

Isto tako vozila iz smjera Đakova i Osijeka koja putuju prema autocesti u Vrpolju zbog ove blokade usmjeravaju se prema Slavonskom Brodu. Zbog blokade je u potpunosti zatvoren ulaz i izlaz s autoceste u Lužanima, a na izlazu Nova Gradiška promet se odvija obilaznim makadamskim putem.

Među prosvjednicima i dalje raste nezadovoljsto te je najavljena mogućnost da se u Brodsko-posavskoj županiji otvori i četvrta blokada prometa na cesti prema graničnom prijelazu Slavonski Šamac.

Komentari (2)
Pogledajte sve

A i ovi seljaci su zivi redikuli. Bas su nasli crkvu di ce Boga molit. Linic i Milanovic za umrit od smija.

Dragi seljaci , seljaki i seljačine ,
meni vas je dosta .
Nemate pravo blokirati ceste !
Ako mislite da ste u pravu i da vam država duguje novce tužite Državu !

New Report

Close