Seljaci traže hitan sastanak s Jakovinom zbog poticaja

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. svibanj 2013. u 12:40
Photo: Matija Topolovec/PIXSELL

Udruga Nezavisni hrvatski seljaci upozorila je danas kako dio poticaja koji je ovih dana isplaćen poljoprivrednicima nije u skladu s očekivanim

Udruga Nezavisni hrvatski seljaci upozorila je danas kako dio poticaja koji je ovih dana isplaćen poljoprivrednicima nije u skladu s očekivanim već u visini tek 15 posto, zbog čega traži hitan sastanak s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom.

Potpredsjednik udruge Josip Brođanac u priopćenju ističe kako je ovih dana poljoprivrednicima "sjeo" dio poticaja, ali da nije u skladu očekivane razlike već u visini tek 15 posto.

S obzirom na to, upozorava, neke udruge poljoprivrednika, a posebno proizvođači duhana koji su u najtežoj situaciji jer se njihova prošlogodišnja proizvodnja gotovo nije ni pokrila, već najavljuju prosvjede.

Nezavisni hrvatski seljaci stoga pozivaju ministra Jakovinu da na tragu zajedničkog dogovora iz veljače bude sazvan hitan sastanak sa svim poljoprivrednim udrugama, "da se pred turističku sezonu ne dogode traktori na cestama".

"Nezavisni hrvatski seljaci znaju da se problemi ne rješavaju na cesti, već za stolom i želimo skratiti taj put do pregovora, ali i ministarstvo i Vlada moraju imati sluha te se držati postignutih dogovora", zaključuje Brođanac u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close