‘Seljaci su paraziti, a što je ministar Jakovina?’

Autor: Agencija VLM , 11. prosinac 2012. u 20:13
Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Nije svaki sukob interesa kazneno djelo. On može to postati, ali može biti i samo fikcija, mogućnost…, kazao je premijer Milanović.

– Sukob interesa? To je tema za filozofiju prava… Ne dajte se navući na svaku naslovnicu koja govori o tome. Nije svaki sukob interesa kazneno djelo. On može to postati, ali može biti i samo fikcija, mogućnost… Upravo da se ne dogodi taj zadnji stadij, kazneno djelo, postoji Zakon o sprečavanju sukoba interesa – rekao je premijer Zoran Milanović na susretu sa splitskim studentima prava o temi ulaska Hrvatske u EU, iz čega se moglo iščitati kako govori i o "sukobu" interesa ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine, ali ne i brani li ga ili napada.

Kako bilo, "zaboravni" ministar novinarima ni jučer nije htio pokazati ugovor o konačnoj predaji upravljačkih prava nad svojom tvrtkom TJ-PROM, koja je već dvije godine u blokadi i vjerovnicima, među kojima su i državni proračun i Hrvatske vode, duguje oko 150.000 kuna. I dok je on aboliran, za oko 6000 seljaka s poreznim dugom državi Jakovina i dalje uskraćuje poticaje za 2011., koje im je po zakonu trebao isplatiti i ne mogu biti predmet ovrhe, upozorava Matija Brlošić, čelnik Hrvatske poljoprivredne komore.

– Čak bi ovrha bila i bolja umjesto da im država na dug koji se mogao prebiti iz poticaja svaki mjesec obračunava i zateznu kamatu od 15% – kaže Brlošić, ističući kako je riječ o ukupnoj svoti od oko 70 mil. kuna. Puno poljoprivrednika manje duguje državi nego ona njima, ali se njih naziva parazitima, dok za Jakovinu vrijede drugi kriteriji, tvrdi Brlošić te pita zašto Jakovini država ne ovrši plaću, ako joj je dužan, podsjećajući kako se zaboravni ministar prije osam godina okoristio i sa 60.000 kuna poticaja za sadnju višnjika, iz kojega nikada nije ubrao ni kilograma, nego ga je zapuštenog prodao.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Gospodo vi ste u pravu da Jakovina treba odstupiti ali to je Jakovina a šef i odvjetnik Milanović.Što tu ima da se kaže nego jadno još samo da Milanović izjavi da je to direktni napad na njega i valdu.

Neuspješni poduzetnik Jakovina kao što je neuspješna cijela Kukuriku vlada koja spas traže u politici .

Sukob interesa nije tema za filozofiju prava nego je to kršenje Zakona (Zakon o sprječavanju sukoba interesa) i to bi “mali Sanader” i oni koji su ga postavili (kao jednog od najboljih studenata prava u svojoj generaciji) to trebali znati.[emo_smijesak]

New Report

Close