Seljaci nastavljaju prosvjede

Autor: Poslovni.hr/Hina , 08. kolovoz 2013. u 11:49
Photo: Ivica Galović/PIXSELL

Slavonski seljaci nastavljaju s jučer započetim javnim prosvjedima.

Slavonski seljaci nastavljaju s jučer započetim javnim prosvjedima, a danas se očekuje otvaranje novih prosvjednih punktova u Koprivničko-križevačkoj i Požeško-slavonskoj županiji, izvijestio je predsjednik Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje (ZUSSB) Antun Laslo.

U izjavi za Hinu Laslo je kazao da seljaci očekuju rezultate razgovora predstavnika Hrvatske poljoprivredne komore koji se danas u Zagrebu trebaju sastati s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom.

Dodao je kako je načelni stav seljačkih udruga da njihovi predstavnici ne trebaju ići na razgovor s ministrom, jer ga smatraju nekompetentnim te osobom koja ne može samostalno donositi nikakve odluke.

Seljaci su jučer započeli s javnim prosvjedima, okupljanjem i parkiranjem traktora uz prometnice, u nekoliko kontinetalnih županija te ministra Jakovinu pozvali da napusti svoju dužnost jer smatraju da dosadašnjim radom nije učinio ništa za hrvatsku poljoprivredu i seljaka.

Zatražili su i isplatu cjelokupnog poticaja za prošlu godinu, u iznosu u kojem je bio isplaćen i 2011. te sastanak s predsjednikom Vlade Zoranom Milanovićem.

U svojim zahtjevima ustvrdili su da su i ove godine na meti trgovačkih lobija kojima je u interesu jedino zarada, dok pri tome nisu zaštićeni proizvođači i potrošači.

Komentirajte prvi

New Report

Close