Šef financija u zdravstvu bio je ‘mladi lav’ Hrvatske zore

Autor: Marija Crnjak , 01. veljača 2018. u 22:00
Dvojac iz vremena stranke Hrvatska zora/ Marko Lukunić/PIXSELL

Vodio tvrtku koja je otišla u stečaj, natjecao se za čelnika HGK, nepoznata je iskustva u zdravstvu.

Financijskim poslovima, fondovima EU, međunarodnim projektima i javnom nabavom u hrvatskom zdravstvu ubuduće će se baviti 33-godišnji Gordan Žanić, novi pomoćnik ministra zdravstva Milana Kujundžića.

Gordan Žanić diplomirao je na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa u Zagrebu (ZŠEM), smjer menadžment. Iza sebe ima poduzetničku karijeru u koju kreće s 24 godine, kad osniva tvrtku Ekoton za trgovinu uredskim materijalom, gdje je bio jedini zaposleni, a tvrtka je od 2016.  u stečaju. U međuvremenu se 2011. Žanić prijavio kao kandidat za šefa HGK, nezadovoljan statusom malih i srednjih poduzetnika.

Kako stoji na njegovu profilu na Linkedinu, Žanić je oko godinu dana radio kao product manager u tvrtki Ishida Europe, potom oko godinu i pol kao direktor prodaje u Agrokorovoj web trgovini Abrakadabra.  Kako se iz biografije ne vidi iskustvo u zdravstvu, zapitali smo Ministarstvo zdravstva koje su Žanićeve reference za novu poziciju te je li imenovan zbog članstva u stranci.

Kako je poznato, Žanić je bio desna ruka Kujundžiću u stranci Hrvatska zora, stranke čiji su članovi nakon gašenja uglavnom prešli u HDZ. Iz Ministarstva su nam pojasnili tek kako je "bilo nužno imenovati pomoćnika ministra koji će ministru biti odgovoran za provedbu svih poslova iz djelokruga nove Uprave zbog složenih i zahtjevnih poslova potpore za uže ministarstvo, ali u velikom dijelu i za čitav zdravstveni sustav".

Vlada je pomoćnika Žanića imenovala na prijedlog ministra zdravstva.

Komentirajte prvi

New Report

Close