Jako Andabak kupio Bizovačke toplice za 14,86 mil. kn

Autor: Ivana Barišić/VL , 16. lipanj 2014. u 22:00
Jako Andabak, vlasnik koncerna Sunce/ M. Topolovec/PIXSELL

Hotel prodan nakon godinu dana.

Iz sedmog pokušaja prodane su Bizovačke toplice: po početnoj cijeni od 14,86 milijuna kuna kupile su ih Sunčane toplice sa sjedištem u Bizovcu, tvrtka koju je osnovao Jako Andabak, vlasnik koncerna Sunce. Bizovačke toplice prvi su se put na bubnju prodavale po početnoj cijeni od čak 73 milijuna kuna.

U stečaj su otišle prije godinu dana, kad su dugovi dosegnuli 122 mil. kn. Stečajni upravitelj Duško Zec tada je na adrese 40 poduzeća koja se bave hotelijerstvom i turizmom uputio poziv da sami izbace cijenu i kreiraju uvjete za zakup. Potpisi na ugovor o jednogodišnjem zakupu uz mogućnost produljenja stavljeni su u studenome s tvrtkom Salve Regina iz Marije Bistrice, također u Andabakovu vlasništvu. Mjesečno su plaćali 25.000 kuna zakupnine plus PDV. "Ispunjeno je obećanje da ćemo za godinu dana naći vlasnika. Ne bismo to mogli bez stečajnog suca koji je u osam-devet mjeseci odradio sedam dražbi", zadovoljan je stečajni upravitelj Duško Zec. Radnici koji su preuzeti dolaskom koncerna Sunce zadržani su na poslu. U hotelu ih je ostalo 40. U sklopu Bizovačkih toplica djeluje i Lječilište sa 41 zaposlenim koje nije bilo u stečaju.  

Komentari (2)
Pogledajte sve

čiji li je ovdje čekić koristio ?

Svoju lovu upuca u nekretnine
Lucidusov dio iskotistio za dokapitalizaciju Sunce koncerna,kupio nerentabilne vinograde od ZLAR,sada HZLA i tu spiskao 15 Lucidusovih milijuna,posudio sebi mislim 25 mil kn
i kupio Brezovačke toplice.Dakle,lucidus služi kao krava muzara,Jako koristi sve
a dioničarima Lucidusa zagarantirana nula.
Jako,Jako crni Jako,stradalnike domovinskog rata si stvarno dodatno opljačka!!!!!

New Report

Close