SDSS: Srbi sada žive u strahu, Josić: Sve je to politikantstvo

Autor: Agencija VLM , 08. veljača 2013. u 08:43
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Iz SDSS-a i drugih srpskih stranaka ne prestaju s optužbama na račun prosvjeda koji je unio veliki nemir među građane srpske nacionalnosti zbog svega izrečenoga s pozornice.

Predstavnici Stožera za obranu hrvatskog Vukovara u Zagrebu će predsjednicima RH, Sabora i Vlade predati zahtjeve koje su iznijeli na prosvjedu protiv ćirilice.

'Moramo vidjeti što će oni reći na naše zahtjeve, a čekamo i odluku o ustavnosti Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina. Mi čekamo, a svi imaju rok da razmisle što i kako dok mi ne dođemo u Zagreb', rekao je predsjednik Stožera Tomislav Josić dodajući da su u tijeku pripreme za prosvjed koji bi se u travnju trebao održati u Zagrebu.

Istodobno iz SDSS-a i drugih srpskih stranaka ne prestaju s optužbama na račun prosvjeda koji je, kako kažu, unio veliki nemir među građane srpske nacionalnosti zbog svega izrečenoga s pozornice. 'Osobno sam u vrijeme prosvjeda ograničio kretanje. Uostalom, kao i mnogi drugi vukovarski Srbi koji toga dana nisu izlazili na ulice ili su čak taj dan otišli u goste u neki drugi grad', rekao je Srđan Milaković, predsjednik vukovarskog SDSS-a. Milaković smatra da je sigurnosno stanje u Vukovaru i dalje napeto, a da tome doprinose razne izjave, najave skidanja ploča… Zbog svega toga predsjednik Zajedničkog vijeća općina i saborski zastupnik Dragan Crnogorac najavio je i skori sastanak s čelnicima PU vukovarsko–srijemske kako bi vidjeli kako dalje.

Iz stožera kažu da ih previše ne zabrinjavaju tvrdnje iz SDSS-a. 'Riječ je o običnom politikantstvu. Od prvoga dana govorimo da ne zagovaramo nikakvo nasilje. Na prosvjedu nije ni čaša razbijena niti je izrečeno bilo što uvredljivo i prijeteće. Uostalom, kada se Hrvati osjećaju nelagodno i gledaju snimke proslave Božića iz Borova Sela, to onda nema veze, a mi bismo se sada trebali uzrujavati' rekao je Josić.

U međuvremenu su u noći na četvrtak u Vukovaru osvanuli ćirilični grafiti: srpski sinovi, četiri S, Šešelj…

Komentirajte prvi

New Report

Close