SDP-ovac Novosel na Facebooku izvrijeđao srednjoškolku

Autor: Agencija VLM , 28. veljača 2013. u 19:13
Guliver/Thinkstock

Anđelko Novosel napao je pobjedničku kartu na natječaju GIS DAY 2012. nazvavši je smećem.

Srednjoškolka J. B. pobijedila je na natječaju GIS DAY 2012., a za svoj rad – kartu Plitvičkih jezera – nagrađena je prijenosnim računalom. Međutim, njezin se rad nije svidio Anđelku Novoselu, SDP-ovcu i stručnom voditelju Plitvičkih Jezera, koji je na Facebook-profilu GIS-a, ispod fotografije rada, napisao kako je riječ o "smeću od karte", navodeći kako su podaci u karti netočni i pitajući se je li posrijedi "neka zaj..ancija" ili se netko "želio praviti pametan".

Novosel je objavio još nekoliko komentara u kojima napada J. B. i njezin rad, a kada se u raspravu uključila i sama pobjednica natječaja, koja je rekla kako je zadatak sudionika bio da uzmu postojeće informacije, Novosel joj je odgovorio:

"Poštovana gospođice B., uistinu nevjerojatno koliko smjelosti i drskosti uz veliku dozu neznanja ima u vašoj intonaciji. Stoga se nemojte uopće drugi puta čuditi kada vam netko vaš rad ocjeni kao 'smeće' jer sublimira vaš odnos prema radu i okolini. Umjesto da prihvatite kritiku vi i dalje branite svoj plagijat jer ste priznali, ne samo da ste uzeli podlogu već ste uzeli i sadržaj za kojeg neznate da li je točan?! Što se karata u parku tiče moram vas opet educirati. Park od svog osnutka ima vrlo kvalitetne karte a drugo je pitanje što se niste udostojili niti pitati da li one postoje! Ovime završavam svoj osvrt i svoj doprinos diskusiji jer nema nade!"

Novoselovi istupi izazvali su uglavnom negativne reakcije ostalih korisnika Facebooka koji su se uključili u raspravu, a koji su Novoselu između ostalog poručili da se "skulira" jer je riječ o natjecanju za srednjoškolce, a ne profesionalce.

Komentirajte prvi

New Report

Close