SDP će u petak izvesti “filibustering”?

Autor: Poslovni.hr , 10. listopad 2016. u 15:46
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Neslužbeno se u SDP-u može čuti da se razmatra primjena ovedemokratske metode.

U SDP-u nisu zadovoljni što HDZ i Most šalju poruke da će u petak bez javne rasprave i formiranja saborskih odbora izglasati pet Mostovih jamstava.

Neslužbeno se čak u SDP-u može čuti da se razmatra primjena "filibusteringa", modela popularnog u američkom Senatu, prema kojem zastupnik ne prestaje govoriti za govornicom kako bi se spriječilo donošenje nekog zakona, piše N1.

Peđa Grbin, član SDP-ovog predsjedništva i člna saborskog Dobora za Ustav i poslovnik kao i Odbora za zakonodavstvo, nije nam potvrdio da će SDP napraviti ovu vrstu opstrukcije u Saboru, no rekao je sljedeće:

"Ne postoji izričita poslovnička odredba koja bi branila takvo postupanje. Ali nije u skladu s demokracijom i parlamenarnom procedurom da se zakoni u Saboru donose bez da budu raspravljeni na matičnim radnim tijelima i na doboru za zakonodavstvo.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Pedža the Boy je stvarno veliki stručnjak koji sve razloge argumentira (čitaj: čvrsti dokaz da je Sabor hranilište nesposobnih za normalan rad).

na taj američki model onda bi trebalo odgovoriti ukrajinskim modelom, malo je problem ako Peđa Veliki bude govornik, jer bi trebalo jedno pet-šest zastupnika da ga izbubaju i viličar da ga iznese

New Report

Close