‘SDP će od siječnja ići na povećanje dohodaka građanima’

Autor: Poslovni.hr , 04. listopad 2015. u 12:06
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Ministar financija Boris Lalovac u Zadru održava tribinu o gospodarskom rastu.

Ministar financija Boris Lalovac u Zadru održava tribinu o gospodarskom rastu. Novinarima je prokomentirao postupak dvije banke koje su se obratile Ustavnom sudu zbog konverzije kredita,.

Mi ćemo poslušati i vidjeti kako će Ustavni sud reagirati. Ne miješamo se u pravosuđe. Znamo da ukoliko se bilo što dogodi suprotno od zakona, kako sam više puta sam najavljivao, država ima instrumente za zaštitu građana poput poreza na aktivu banaka, rekao je Boris Lalovac i dodao kako prema njegovim informacijama nekoliko najvećih banaka ubrzano radi otplatne planove, ali da ne zna komuniciraju li o tome s građanima.

'Najbitnije je da banke poštuju zakon. Čuo sam se nekoliko predsjednika uprava banaka i jasno im rekao da se to njima može svidjeti ili ne, ali da iznad Sabora ne mogu biti', rekao je Lalovac koji sutra ide na Vijeće ministara financija gdje će osim izbjegličke krize jedna od točaka biti i švicarski franak.

– Jasno ću reći u kakvom su stanju hrvatski građani i branit ću njihov interes. Vidjet ćemo što će reći Komisija te austrijski i talijanski ministri financija, a ja ću ih pitati mogu li oni otplaćivati ovakav model kakav su napravili njihove banke u Hrvatskoj.

Upitan kako komentira program HDZ i obećanje smanjenja PDV-a, Lalovac je rekao kako je tu riječ o određenim maržama koje će trgovci uzeti sebi, a ne mora značiti da će smanjiti cijene građanima i dodao da će SDP već od siječnja ići na povećanje dohodaka građanima, piše Večernji list.

Komentari (12)
Pogledajte sve

http://m.tportal.hr/vijesti/399041/Karamarko-se-obrukao-na-HTV-u-nije-znao-tocke-svog-programa.html

zar “ovo” da bude najvise izvrsno tijelo ???? [emo_vrtimise]

pa taj nezna ni ponovit izreceno prije 1 min . [emo_palacd][emo_palacd][emo_palacd]

od dva zla “ovo” je ispod crte


SDP još mora OČISTITI PRAVOSUĐE od HDZ- ovih štetnika …..
Uzeti metlu, sve istjerati, pomesti, dezinficirati ……!!!!!!

hrvatski narod će na skorim izborima očistiti vladu i sabor od SDP štetnika…ili kako ti kažeš: Uzeti metlu, sve istjerati, pomesti, dezinficirati ……!!!!!!
i onda ćemo napokon imati vlast koja neće raditi PROTIV Hrvatske, nego za nju!

Ajde dobro, barem su priznali da su do sada isli na smanjenje dohodka. Ovo im je znacajan zaokret u politici.

Lako je tebi preko Bare hvaliti ove SDP Kukuriku štetočine nakon što su nas zadužili za 100 miliardi , kada su smanjili broj zaposlenih , kada povečali broj Blokiranih na 320.000 , kada je 100.000 ljudi moralo otići iz Hrvatske , kada su velikim i novim porezima uništili gospodarstvo i svako investiranje….

Ajde dobro, barem su priznali da su do sada isli na smanjenje dohodka. Ovo im je znacajan zaokret u politici.

New Report

Close