Australci za Uljanik: Scenic želi graditi još 5 novih kruzera

Sadašnji kruzer je duljine 168, širine 22 metra i može primiti 409 putnika/Duško Marušić/PIXSELL Sadašnji kruzer je duljine 168, širine 22 metra i može primiti 409 putnika/Duško Marušić/PIXSELL

Scenic u Puli dovršava prvi brod, i to u vlastitoj organizaciji, nakon što preuzeo nedovršen brod.

I prije nego je utvrđen program restrukturiranja Uljanika s odabranim strateškim partnerima Brodosplitom i Fincantierijem, australska Scenic grupa koja je također dala ponudu na tom natječaju najavila je suradnju s budućim vlasnicima.

Uprava Uljanika objavila je da su dojučerašnji konkurenti potpisali pismo namjere za suradnju u izgradnji ultraluksuznih istraživačkih kruzera u pulskom škveru. 

Scenic u Puli upravo dovršava prvi takav brod, i to u vlastitoj organizaciji, nakon što je od Uljanika preuzeo nedovršen brod. Prema ugovoru čija se vrijednost procjenjivala oko 200 milijuna eura kruzer je u funkciji trebao biti još lani, pa iako australski organizator putovanja ima problema zbog probijenih rokova i otkazivanja aranžmana, uvažavaju činjenicu da je brodogradilište prolazilo kroz veliku krizu.

Riješi li se pozitivno proces restrukturiranja, Scenic je voljan, kako se iz Pule čuje, graditi još pet novih kruzera. Sadašnji je duljine 168 i širine 22 metra, brzine 17 čvorova, u klasi šest zvjezdica i može primiti 409 putnika s posadom.

Nova narudžba predviđa gradnju još jednog identičnog broda, te dva još veća i dva nešto manja kruzera. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!