Scena pjenušaca u nas sve bogatija

Autor: Poslovni dnevnik , 22. siječanj 2019. u 21:59
Pjenušci mogu biti za svaku prigodu, ne samo za svečanosti/ Matija Habljak/PIXSELL

U Zagrebu 1. veljače treći Salon pjenušavih vina, dolaze i slovenski gosti.

Treći Salon pjenušavih vina Zagreb okupit će 1. veljače u zagrebačkom hotelu Dubrovnik više od 30 uglavnom hrvatskih i slovenskih proizvođača pjenušaca.

Kako je navela direktorica Salona Marija Vukelić, okvirno je cilj da bude najviše hrvatskih proizvođača, do desetak slovenskih, kao i jedan do dva inozemna distributera, a da ukupni broj ne prelazi 40 vinara, kako bi posjetitelji mogli ugodno i kvalitetno obići i porazgovarati s većinom vinara.

Salon u Zagrebu od početaka surađuje sa Salonom penečih vin iz Ljubljane, gdje se dva tjedna kasnije, odnosno 15. veljače, ta manifestacija održava šestu godinu zaredom. Tako su slijedom te uspješne suradnje i čvrste veze Zagreba i Ljubljane organizatori odlučili ustanoviti međunarodnu mrežu salona pjenušavih vina Salon of Sparking Wines, koja će se širiti prvenstveno po regiji, rekla je Vukelić.

"Cilj je proširi svijest o pijenju pjenušavih vina u svakoj prigodi, a ne samo za svečanosti", poručila je ona. Kaže da scena pjenušavih vina u Hrvatskoj raste iz godine u godinu, a kako osim klasičnih i klimatski najpogodnijih područja gdje postoji duža tradicija proizvodnje, sad postoje regije širom RH gdje se od raznih sorti proizvode pjenušci. 

Komentirajte prvi

New Report

Close