Sberbank je po prvi put suaranžer izdanja državnih obveznica RH

Autor: Marija Crnjak , 10. rujan 2013. u 16:40
Predsjednica uprave Sberbank d.d. Andrea Kovacz-Wohry. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Također, Sberbank je po prvi put suaranžer izdanja državnih obveznica RH na domaćem tržištu (s dospijećem 2018. i 2024. godine).

Na današnjem predstavljanju novih usluga na hrvatskom tržištu, menadžment Sberbanke otkrio je koje je velike hrvatske tvrtke financirala. Saznali smo tako da je INA od Sberbanke dobila 50 milijuna milijuna dolara sindiciranog kredita, Crodux derivati dobili su 22 milijuna eura za preuzimanje OMV Croatia. Todorićev Agrokor u Sberbanku dobio je 18,1 milijuna garancije za preuzimanje Mercatora, a Atlantic grupa 40 milijuna eura.  

Također, Sberbank je po prvi put suaranžer izdanja državnih obveznica RH na domaćem tržištu (s dospijećem 2018. i 2024. godine), a tvrtkama u državnom vlasništvu do sad je odobreno 103 milijuna eura, a u pregovorima su za daljnjih 150 milijuna eura, odnosno čekaju se rezultati javnih natječaja.  

Takve informacije u Hrvatskoj banke inače ne objavljuju, odosno ti su detalji obično u sferi čuvane bankarske tajne, no izuzetak su objave za koje su banke dobile suglasnost klijenata.  Sberbank bilježi veliku eskpanziju u području korporativnog kreditiranja. 

Komentirajte prvi

New Report

Close