Saznajte sve o analitičkim sredstvima i tehnikama za analizu financijskih izvještaja

Autor: Sponzorirani članak , 20. listopad 2014. u 08:00

Seminar će polaznike upoznati s analitičkim sredstvima i tehnikama – kako stvoriti upotrebljive informacije.

Kroz računovodstvenu, financijsku i analizu scenarija, dvodnevni seminar i radionica 'Analiza financijskih izvještaja', koji će se održati krajem listopada, upoznat će polaznike s različitim analitičkim sredstvima i tehnikama pomoću kojih se podatci iz financijskih izvještaja pretvaraju u upotrebljive informacije relevantne za kvalitetno upravljanje i vrednovanje stanja poduzeća, kao i dijagnosticiranje poslovnih problema i njihovo rješavanje. 

U dijelu financijske analize polaznik će biti upoznat s osnovnim skupinama pokazatelja (pokazateljima likvidnosti, profitabilnosti, zaduženosti, aktivnosti i investiranja), njihovoj međusobnoj povezanosti, kao i njihovom odnosu i važnosti unutar DuPontovog sustava pokazatelja, Altmanovog Z-score, te ekonomske i tržišne dodatne vrijednosti (EVA i MVA). 

Kroz brojne primjere iz domaće i strane prakse polaznik će se upoznati s računovodstvenim manipulacijama, odnosno pojmom ‘kreativnog računovodstva’, gdje će kroz primjere iz domaće i strane prakse steći uvid u motive, tehnike i implikacije računovodstvenih manipulacija na poduzeće i okolinu. Također, bit će prikazani koraci provođenja analize šireg okruženja poduzeća i analiza industrijske grane, gdje će se polaznici upoznati s pojmom životnog ciklusa poduzeća/industrije, Porterovim modelom 5 sila i SWOT analizom. Važan dio seminara bit će posvećen različitim metodama vrednovanja poduzeća, s najvećim naglaskom na jednu od najraširenijih i najkorištenijih metoda, metodu diskontiranja novčanih tokova (DCF), a gdje će polaznici temeljem stvarnog primjera biti upoznati s osnovnim koracima u provođenju iste. 

Drugi dan seminara polaznici će stečena znanja o ‘čitanju’ i razumijevanju analize financijskih izvještaja testirati kroz brojne zadatke iz poslovne prakse rađene na temelju primjera financijskih izvještaja tipičnog hrvatskog poduzeća. 

Seminar i radionica će se održati 30. i 31. listopada 2014. godine, u FORUM-u Zagreb, u organizaciji Mirakul Edukacijskog centra. Predavači, mr.sc. Kristian Korunić i Slaven Bošnjak, CFA, upoznat će i poučiti polaznike detaljnoj analizi financijskih izvještaja, kao i osnovnim koracima u provođenju iste, a sve s ciljem primjene stečenih znanja ka povećanju kvalitete upravljanja vlastitom poslovnom okolinom. 

Više informacija o seminaru možete pronaći na web stranici: www.mirakul.hr/edukacijski-centar/seminari/analiza-financijskih-izvjestaja-zagreb . 

New Report

Close