Predavanje koje se ne propušta: Saznajte kako poslovati u vrijeme krize

Autor: Poslovni.hr , 29. svibanj 2015. u 14:23
Goran Kovacic/PIXSELL

Restrukturiranje je inicijalni dio procesa koji omogućuje organizaciji da kontinuirano upravlja promjenama, održava svoju fleksibilnost, i time stvara preduvjete za svoj održivi opstanak na tržištu i konkurentnost.

Poduzetnici, obrtnici, vlasnici OPG-a te svi ostali zainteresirani za stjecanje novih poslovnih znanja će 12. lipnja 2015. u Osijeku  (Trg Ljudevita Gaja 7) imati priliku poslušati besplatne edukacije pod nazivom „Poslovni uzlet grada Osijeka“.

"Restrukturiranje je inicijalni dio procesa koji omogućuje organizaciji da kontinuirano upravlja promjenama, održava svoju fleksibilnost, i time stvara preduvjete za svoj održivi opstanak na tržištu i konkurentnost", navodi nam Nikola Nikšić, jedan od predavača Poslovnog uzleta koji će se održati u Osijeku drugu godinu za redom.

Mala i srednja poduzeća najveći su poslodavac u Hrvatskoj i značajno doprinose bruto domaćem proizvodu,  ali aktualna dinamika promjena i globalna konkurencija, u uvjetima dugoročne krize lokalnog gospodarstva,  primoravaju gotovo sve poduzetničke organizacije da se kontinuirano mijenjaju i prilagođavaju, optimiziraju organizaciju i poslovanje i time osiguraju dugoročan opstanak i konkurentnost na tržištu.

Uvidom u poslovanje poduzeća u 2014., njihove pokazatelje likvidnosti, zaduženosti i aktivnosti, može se iščitati da otprilike 70 posto malih poduzeća zahtijeva neki oblik restrukturiranja. Neovisno da li se radi o financijskom, operativnom ili strateškom restrukturiranju.

Nikola Nikšić održati će besplatno predavanje pod nazivom „Restrukturiranje malih i srednjih poduzeća kao nova šansa“ jer sa svojim dugogodišnjim iskustvom na pozicijama menadžera za upravljanje strategijom, financijama, računovodstvom i kontrolingom može uvelike pomoći organizacijama kojima je potrebna promjena kako bi se prilagodili tržišnim uvjetima.

Sudionici će saznati koja su pravila igre kod postupka transformacije poduzeća, kako analizirati aktivnosti i procijeniti utjecaje na fleksibilnost i rizičnost poslovanja.

Ne propustite besplatne edukacije u Osijeku!

Iako su predavanja besplatna nužno je napraviti on-line prijavu, a popis svih predavanja možete vidjeti ovdje.

Restrukturiranje se po svojim ključnim ciljevima može tretirati kao inovativni koncept kojim će organizacija kroz korjenite promjene u poslovanju osigurati osobine izvrsnosti potrebne za dugoročni opstanak poduzeća. Najčešća pogreška je samo promjena organizacijskog ustroja i smanjenje broj zaposlenih.

„Osim toga, treba imati na umu da restrukturiranje ima svoju cijenu, i bitno je znati hoće li se troškovi restrukturiranja u konačnici moći tretirati kao jedan oblik investicije s dobrim povratom na uloženo“, rekao je Nikšić.

Važno je da se promjene, prilagodbe i unaprjeđenja, koja su dobro analizirana i isplanirana, provedu dovoljno brzo i sveobuhvatno, dodao je.

Mjesto na besplatnim edukacijama Poslovnog uzleta osigurajte ovdje, a popis preostalih edukacija koje će pospješiti znanje i poslovanje poduzetnika i obrtnika pogledajte ovdje

Dođite i unaprijedite svoje znanje!

Komentirajte prvi

New Report

Close