Savjetnik predsjednice Republike Vlado Galić podnio ostavku

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. prosinac 2018. u 14:20
Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Kolinda Grabar-Kitarović prihvatila.

Savjetnik predsjednice Republike za obranu i nacionalnu sigurnost Vlado Galić podnio je ostavku iz moralnih i etičkih razloga, koju je Kolinda Grabar-Kitarović prihvatila, potvrđeno je Hini u četvrtak iz Ureda predsjednice.

Ostavka je uslijedila nakon afere sms u kojoj je uhićen informatičar Franjo Varga zbog sumnje da je u postupku koji se vodio protiv bivšeg čelnika Dinama Zdravka Mamića, njegova brata Zorana Mamića, bivšega Dinamova direktora Damira Vrbanovića i poreznika Milana Pernara na osječkome Županijskom sudu izradio lažnu SMS prepisku između bivšega glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i jednog suca koji je u tom predmetu bio član sudskoga vijeća. Po njoj je Cvitan prije objave prvostupanjske presude pritiskom na suca tražio da donese osuđujuću presudu.

U svom iskazu Uskoku, prema navodima medija, Varga je govorio i o suradnji s bivšem predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom, zamjenikom Milijanom Brkićem, ali i nekadašnjim vlasnikom Argokora Ivicom Todorićem te s predsjedničinim savjetnikom Galićem koji je povezao Vargu i Karamarka.

Zbog sumnje da je Vargi dojavio da je pod istražnim mjerama i da mu se sprema uhićenje, u istražnom je zatvoru i Blaž Curić, vozač potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića te kum zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića.

Komentirajte prvi

New Report

Close