Sastanak užeg vodstva HDZ-a, predsjednica odgodila službeni posjet Litvi

Autor: Poslovni.hr , 06. lipanj 2016. u 14:01
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

I dalje nije poznato rješenje političke krize u zemlji.

U središnjici HDZ-a u tijeku je sastanak užeg vodstva stranke, a tema je, piše 24sata,  nepovjerenje premijeru Oreškoviću, ali ne i o Karamarku. Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je trebala 8. i 9. lipnja ići u službeni posjet Litvi. No, Luka Đurić iz Ureda predsjednika kaže da je na kolegiju odlučila da neće putovati, već da je bolje da ostane u zemlji 

Premijer Tihomir Orešković ujutro je nenajavljeno razgovarao s predsjednicom na Pantovčaku, a potom se uputio u Banske dvore. S predsjednicom je u ponedjeljak razgovarao i Željko Reiner, predsjednik Sabora. Još uvijek nema nikakvih službenih izjava, no neslužbeno se doznaje da su razgovarali o stabilnosti države i aktualnoj političkoj situaciji. 

Neki mediji spominju da bi se Orešković danas mogao ponovno obratiti javnosti, no nema službene potvrde.

Potpredsjednik Vlade Božo Petrov, pak, iz Splita je jutros jasno poručio da 'ako netko drugi može brojati do 76, sva mu sreća svijeta bila',  čime je komentirao najave iz vrha HDZ-a da slijedi period preslagivanja vlasti, koja bi isključivala Most nezavisnih lista. No, Petrov je već u 14.20 sati stigao iz Splita u Banske dvore. Bez riječi je izašao iz auta i odjurio u zgradu Vlade. 

S druge strane, još se nije oglasio prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. On je u ponedjeljak oko 12 sati ušao u središnjicu HDZ-a u Zagrebu i pritom nije davao izjave. 

Podsjetimo, Karamarko je najavio opoziv premijera te preslagivanje parlamentarne većine.

Šeks: U nacionalnom interesu bilo bi da Karamarko odstupi

Vladimir Šeks, HDZ-ov doajen, kazao je za HTV kako bi bilo u najvećem nacionalnom interesu da Tomislav Karamarko odstupi. 

Komentirajte prvi

New Report

Close