Sastanak u Bruxellesu: Hoće li Pusić i Erjavec doći do rješenja?

Autor: Poslovni.hr , 30. siječanj 2013. u 11:56
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Prije sastanka Pusić tvrdi kako će Hrvatska, ako se nađe alternativno rješenje, povući punomoći za sudske procese protiv Ljubljanske banke.

Hrvatska ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić i slovenski ministar Karl Erjavec danas će se u 19 sati sastati u Bruxellesu kako bi razgovarali o sporu oko Ljubljanske banke zbog kojeg u Sloveniji još nije pokrenut postupak ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora s EU, piše Večernji list.

Prije sastanka Pusić tvrdi kako će Hrvatska, ako se nađe alternativno rješenje, povući punomoći za sudske procese protiv Ljubljanske banke. Ministar Erjavec još uvijek inzistira da će za njih rješenje biti blizu tek kada se povuku punomoći. Vesna Pusić tvrdi da su sada dvije zemlje vrlo blizu rješenja spora. Erjavec je jučer kazao da, ukoliko se riješi spor oko Ljubljanske banke riješi u veljači, da bi se pristupni ugovor mogao ratificirati već na sjednici slovenskog Državnog zbora u ožujku.

Europski povjerenik za proširenje Stefan Fuele danas neće biti na dvosatnom sastanku ministara vanjskih poslova u zgradi Europskog vijeća, a slovenski mediji pišu kako bi o zaključcima mogao biti obaviješten sutra tijekom sastanka ministara vanjskih poslova EU u Bruxellesu.

Komentirajte prvi

New Report

Close