Sanader u ćeliji sam, a dosad ga nije posjetio nitko osim odvjetnika

Autor: Poslovni.hr , 02. prosinac 2012. u 15:08
PXL

Sanader ne izvoljeva ništa, ništa posebno ne traži, čak ni hranu po narudžbi iz zatvorske kuhinje ne naručuje, što mnogi čine uz dodatno plaćanje.

Najpoznatiji hrvatski zatvorenik, bivši premijer Ivo Sanader, već se 12 dana nalazi u zatvoru u Remetincu gdje služi nepravomoćnu desetgodišnju zatvorsku kaznu na koju je prvostupanjski osuđen zbog korupcije i ratnog profiterstva.

Kako Slobodna Dalmacija piše, Sanader je smješten u jednokrevetnu ćeliju remetinečkog zatvora, bez cimera i supatnika. Naravno, ne znači da će tako i ostati bude li kazna potvrđena na Vrhovnom sudu. S ostalim zatvorenicima ne viđa se ni tijekom izlazaka u šetnje zatvorskim krugom, jer je tako odlučila uprava zatvora kako bi se izbjegli svi eventualno mogući incidenti.

"Nema smisla izlagati ga kojekakvim pogrdnim dobacivanjima, psovkama i uvredama ostalih kažnjenika, a što bi se sigurno dogodilo s obzirom na zatvorsku 'populaciju', a onda je i vjerojatnost potencijalnih incidenata velika. To nam zaista ne treba", rekli su za Slobodnu Dalmaciju u Upravi zatvora. Iz tih će razloga Sanader u izdvojenom prostoru, izvan onog rezerviranog za posjete drugim zatvorenicima, primati i eventualne posjete obitelji i prijatelja. No, kako Slobodna Dalmacija navodi,  u minulih desetak dana bivšeg premijera kojemu su mnogi iskazivali poštovanje i divljenje nitko drugi još nije posjetio, osim njegovih odvjetnika.

"Zasad mu ne ide loše",kažu u zatvorskoj upravi te dodaju kako Sanader "ne izvoljeva ništa, ništa posebno ne traži, čak ni hranu po narudžbi iz zatvorske kuhinje ne naručuje, što mnogi čine uz dodatno plaćanje".

Komentari (1)
Pogledajte sve

…zašto je ovo bitno…da svjetina uživa u cipelarenju mrtvaca…ako ga obitelj nije još posjetila,ne znači da i neće…

…najvjerojatnije ju želi poštedjeti medijske pompe…

…svaka sila za vremena…[emo_zloban]

New Report

Close