Sanacijska uprava Jadranske banke očitovala se o uhićenjima

Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Policija je priopćila kako u suradnji sa županijskim tužiteljstvom provodi kriminalističko istraživanje nad četiri fizičke i jednom pravnom osobom zbog sumnje u gospodarski kriminal u Jadranskoj banci.

Sanacijska Uprava Jadranske banke, njena predsjednica Nensi Marin i članica Vedrana Šarić ogradile su se u u srijedu od troje djelatnika te banke, koje je jučer policija uhitila zbog sumnje u gospodarski kriminal, ističući kako nedjela za koja se sumnjiče nemaju nikakve veze s postupkom sanacije niti Sanacijske uprave.

 "Djelatnici su osumnjičeni za kaznena djela u razdoblju kada su vodili poslovanje banke, a koje je prethodilo otvaranju postupka sanacije nad bankom 9. listopada 2015. godine. Dosadašnji postupak sanacije u potpunosti se odvija sukladno relevantnoj zakonskoj regulativi te će na isti način biti i dovršen", priopćile su Marin i Šarić.

 Navode da Sanacijska uprava u potpunosti podupire nadležna državna tijela u kriminalističkom istraživanju, koje se provodi u suradnji sa Županijskim Državnim odvjetništvom u Šibeniku, te ističu da banka uredno i bez ikakvih poteškoća posluje i pruža usluge svim svojim klijentima.

 Šibenska policija je zbog sumnje u gospodarski kriminal u utorak uhitila Ivu Šinka, bivšeg predsjednika Uprave Jadranske banke, te članove tadašnje Uprave Mariju Trlaja i Mirka Goretu, kao i  građevinskog poduzetnika iz Čakovca Nikolu Žnidarića.

 Policija je priopćila kako u suradnji sa županijskim tužiteljstvom provodi kriminalističko istraživanje nad četiri fizičke i jednom pravnom osobom zbog sumnje u gospodarski kriminal u Jadranskoj banci.

 Očekuje se da će osumnjičenici tijekom dana uz kaznenu prijavu biti privedeni Županijskom državnom odvjetništvu.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve