Sanacija Uljanika svakog zaposlenog građanina Hrvatske koštat će više od 7.000 kuna

Foto:Dusko Marusic/Pixsell Foto:Dusko Marusic/Pixsell

Nakon što se uprava Uljanika odlučila za njegovu ponudu i izabrala ga za novog strateškog partnera, Debeljak je izjavio kako nije zainteresiran za saniranje duga koji nije stvorio nego za ulaganje u budućnost.

"Ulazimo u Hirošimu nakon atomske bombe. Imamo jako puno posla da bismo sve skupa izgradili, a da na to sve skupa imamo i trošak prošlosti koji je netko drugi napravio", rekao je Debeljak.

"Bit će skepticizma i nepovjerenja, ali ponuda je na stolu i mislimo da treba ići naprijed s tom ponudom kako bi se ovdje nastavilo s brodogradnjom", rekao je Fabrizio Kalčić iz Sindikata Istrve, Kvarnera i Dalmacije.

Prioritet je osigurati plaće koje će zaustaviti odljev radnika, piše Dnevnik.hr. Nastavkom proizvodnje i usvajanjem plana restrukturiranja očekuje se i povratak radnika.

"Ni prijašnji ni sadašnji planovi nikad nisu uključivali neke dugove iz prošlosti. Uključivali su sudjelovanje države i partnera", rekao je Samir Hadžić, predsjednik Nadzornog odbora Uljanika.

Ako deset milijardi kuna duga podijelimo s brojem stanovnika, ispada da bi svaki Hrvat za spas Uljanika trebao platiti 2.500 kuna. Ako dug podijelimo s brojem zaposlenih, račun se penje na 7.150 kuna.

Država je tijekom protekla dva mjeseca već isplatila nešto više od dvije milijarde i 800 tisuća kuna jamstava. Ponudu novog partnera dobro će razmotriti.

"Ovo je bila prva odluka. Sad slijedi temeljita analiza od strane ministarstva, a plan restrukturiranja mora se odobriti u skladu sa smjernicama europske pravne stečevine", rekao je premijer Andrej Plenković.

Komentari (9)
 • Kirin
  Kirin 18:00 10.2.2019.

  bergeistra


  martom


  Zašto bih ja ili bilo tko drugi sanirao pljačku Jakovčića, Miletića i ostalih iz krimainalne organizacije IDS!!??


  Jedna stranka u Hrvatskoj ima i sudsku presudu da je kriminalna organizacija, ali to nije IDS

  Kažeš neka su i lopovi ako du naši! Morti budu i nama kaj dali!? Ista je to izdajnička družina samo malo podijeljena po terenu!
 • mmarkovic
  mmarkovic 17:29 10.2.2019.

  A source close to the matter told Reuters that Fincantieri would act as an adviser to Brodosplit at this stage but would not be an investor.

  https://www.reuters.com/article/croatia-shipbuilding/croatias-troubled-uljanik-shipyard-picks-partner-to-stay-afloat-idUSL5N1ZT4KW [reuters.com]

  Zaustavimo Reuters!!!

 • bergeistra
  bergeistra 17:28 10.2.2019.

  martom


  Zašto bih ja ili bilo tko drugi sanirao pljačku Jakovčića, Miletića i ostalih iz krimainalne organizacije IDS!!??

  Jedna stranka u Hrvatskoj ima i sudsku presudu da je kriminalna organizacija, ali to nije IDS

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve