Sanacija Uljanika svakog zaposlenog građanina Hrvatske koštat će više od 7.000 kuna

Foto:Dusko Marusic/Pixsell Foto:Dusko Marusic/Pixsell

Nakon što se uprava Uljanika odlučila za njegovu ponudu i izabrala ga za novog strateškog partnera, Debeljak je izjavio kako nije zainteresiran za saniranje duga koji nije stvorio nego za ulaganje u budućnost.

"Ulazimo u Hirošimu nakon atomske bombe. Imamo jako puno posla da bismo sve skupa izgradili, a da na to sve skupa imamo i trošak prošlosti koji je netko drugi napravio", rekao je Debeljak.

"Bit će skepticizma i nepovjerenja, ali ponuda je na stolu i mislimo da treba ići naprijed s tom ponudom kako bi se ovdje nastavilo s brodogradnjom", rekao je Fabrizio Kalčić iz Sindikata Istrve, Kvarnera i Dalmacije.

Prioritet je osigurati plaće koje će zaustaviti odljev radnika, piše Dnevnik.hr. Nastavkom proizvodnje i usvajanjem plana restrukturiranja očekuje se i povratak radnika.

"Ni prijašnji ni sadašnji planovi nikad nisu uključivali neke dugove iz prošlosti. Uključivali su sudjelovanje države i partnera", rekao je Samir Hadžić, predsjednik Nadzornog odbora Uljanika.

Ako deset milijardi kuna duga podijelimo s brojem stanovnika, ispada da bi svaki Hrvat za spas Uljanika trebao platiti 2.500 kuna. Ako dug podijelimo s brojem zaposlenih, račun se penje na 7.150 kuna.

Država je tijekom protekla dva mjeseca već isplatila nešto više od dvije milijarde i 800 tisuća kuna jamstava. Ponudu novog partnera dobro će razmotriti.

"Ovo je bila prva odluka. Sad slijedi temeljita analiza od strane ministarstva, a plan restrukturiranja mora se odobriti u skladu sa smjernicama europske pravne stečevine", rekao je premijer Andrej Plenković.

Komentari (9)
 • Kirin
  Kirin 18:00 10.2.2019.

  bergeistra


  martom


  Zašto bih ja ili bilo tko drugi sanirao pljačku Jakovčića, Miletića i ostalih iz krimainalne organizacije IDS!!??


  Jedna stranka u Hrvatskoj ima i sudsku presudu da je kriminalna organizacija, ali to nije IDS

  Kažeš neka su i lopovi ako du naši! Morti budu i nama kaj dali!? Ista je to izdajnička družina samo malo podijeljena po terenu!
 • mmarkovic
  mmarkovic 17:29 10.2.2019.

  A source close to the matter told Reuters that Fincantieri would act as an adviser to Brodosplit at this stage but would not be an investor.

  https://www.reuters.com/article/croatia-shipbuilding/croatias-troubled-uljanik-shipyard-picks-partner-to-stay-afloat-idUSL5N1ZT4KW [reuters.com]

  Zaustavimo Reuters!!!

 • bergeistra
  bergeistra 17:28 10.2.2019.

  martom


  Zašto bih ja ili bilo tko drugi sanirao pljačku Jakovčića, Miletića i ostalih iz krimainalne organizacije IDS!!??

  Jedna stranka u Hrvatskoj ima i sudsku presudu da je kriminalna organizacija, ali to nije IDS

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!