Samozaposleni više ne moraju blokirati sami sebe ako si ne isplate plaću

Autor: Poslovni.hr , 28. srpanj 2017. u 12:07
FOTO: Thinkstock

Članovi uprave i izvršni direktori trgovačkih društava nisu više obvezni sami sebi blokirati račun ako si na vrijeme ne isplate plaću.

Na snagu su naime, stupile izmjene Zakona o osiguranju radničkih tražbina, među kojima je i odredba prema kojoj članovi uprave ili izvršni direktori poduzeća i upravitelji zadruga više ne moraju sami sebi blokirati račun ako kasne s isplatom plaće, piše portal Novac za sve.

Riječ je o mikropoduzetnicima, osobama koje su otvorile tvrtku i jedine su zaposlene, a u protekle dvije godine mnogi su od njih završavali u blokadama i propadali jer iz razno raznih razloga nisu bili u stanju sami sebi isplaćivati plaće.

Obvezu da sami sebe blokiraju i ovrše malim je poduzetnicima 2015. nametnula Vlada Zorana Milanovića jer je navodno željela olakšati situaciju radnicima koji ne primaju plaće. Tako su radnici koji su sami sebi ujedno i poslodavci, bili prisiljeni "zaštiti" sami sebe i putem Financijske agencije plijeniti novac s poslovnog računa svoje tvrtke i ovrhom prebacivati na svoj tekući račun.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (5)
Pogledajte sve

….jedan isto takav , VISOK, se zaljubio …..i postao odjednom pitom. i mio…….


Otvarat će se nove tvrtke – opet – s 1 ( jednim ) zaposlenikom ………….I vrtjeti milijune.

i jedan Zgodan, Visok, da je pametan mogao bi iskoristiti priliku da se skine s državnih jasala

Otvarat će se nove tvrtke – opet – s 1 ( jednim ) zaposlenikom ………….I vrtjeti milijune.

Vlada sastavljena od ministara bez radnog iskustva, predvođena nekompetentnom lijenčinom je puno toga unazadila i zakomplicirala!

New Report

Close