Samodol: Sve smo radili po zakonu, volio bih znati što se promijenilo

Autor: Poslovni.hr , 02. listopad 2012. u 11:39
Ante Samodol (PXL)

“Gdje su sada udruge sudaca koje će ustati protiv miješanja u rad pravosuđa”, pita se Samodol.

Iza Hanfe su u 2012. poništena tri rješenja iz prethodnog razdoblja i izvješće o radu u 2011., kojem je Vlada Zorana Milanovića uskratila svoj blagoslov, a jednako će postupiti i Sabor, piše Jutarnji list.

Hanfa je dosad izgubila sporove protiv Todorića, Grada Opatije i nedavno Quaestusa Borislava Škegre. "Hanfa je, dok sam joj ja bio na čelu, uvela standard da svaka odluka mora biti utemeljena na dokazima. Sve što smo radili, radili smo po zakonu. Što se u međuvremenu, osim političkih okolnosti, promijenilo, volio bih i ja znati. Ljudi na Upravnom sudu, kao i u Hanfi, isti su, pa sve ovo mogu tumačiti jedino promjenom političkih okolnosti. No, ako je razlog tome upliv politike u pravosuđe, onda je to ne sumrak, nego mrak pravosuđa u Hrvatskoj", kazao je Jutarnjem Ante Samodol, bivši čelnik Hanfe. Dodaje da je ministar financija Slavko Linić već javno rekao kakve presude očekuje od sudova i kakva rješenja od Hanfe, pa onda ni on ne očekuje da će sud podržati prethodna Hanfina rješenja. "Gdje su sada udruge sudaca koje će ustati protiv miješanja u rad pravosuđa", pita se Samodol.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Rjesenja Hanfe koja se sada ruse bila su zakonita i opravdana.
Vjerojatno ima i nekih manjih nedostataja, ali su u nacelu dobra.

Osnovno pitanje je kako to da Sud i sadasnja Hanfa sprovode misli i djela Velikog Vode – Sadasnjeg ministra Linica.
Kao da su svi zaboravili sta je govorio Linic pred izbore (kad je namirisao vlast) vezano na rjesenja Hanfe. Jadni li su ti sudci i strucnhaci u Hanfi kad im naputke kako treba raditi daje Linic.
Zalosno ali istinito, a svi sute. Onda ce se za par godina cuditi kako se to dogodilo, kao i sa Sanaderom.

Nije problem sto se Sanader okruzio ulizicama u stranci nego sto su zakazale sve institucije i mediji. Isto se dogada i sada sa Linicem.
Drugo pakiranje – isti problemi vezano na pasivnost i kukavicluk onih koji bi trebali biti neovisni i korektori devijacija u vlasti.

…e moj ante znaš kako se ono kaže “ko je u pravu dobije karu”…

Gube se sudovi vođeni protiv “zveri”, a dobijaju kada se radi o “ovčicama”. To je Hrvatska prošlost, sadašnjost i budućnost!

izgleda da i samodol dolazi na red, polako kosturi ispadaju iz ormara

New Report

Close