‘Samo su ova dva ministra uspjela u poduzetništvu’

Autor: Poslovni.hr , 17. prosinac 2012. u 13:13
Ilustracija / thinkstock

Gotovo tri četvrtine ministara čitav je život primalo plaću iz državnog proračuna, lokalnih ili stranačkih proračuna.

Od ukupno 22 člana Vlade, njih više od trećine (ukupno devetero) rade u ministarstvima koja se ničim ne poklapaju s njihovim formalnim obrazovanjem, piše Slobodna Dalmacija.

Sedmero ministara vodi resore s kojima  tijekom svojeg radnog vijeka nikada nisu imali veze, ili su vrlo kratko, manje od godinu dana radili u njemu bliskoj djelatnosti. Samo desetero članova Vlade ima i obrazovanje i radno iskustvo koji ih u potpunosti kvalificiraju za funkcije koje obavljaju. Gotovo tri četvrtine ministara čitav je život primalo plaću iz državnog proračuna, lokalnih ili stranačkih proračuna.

Samo šestero ministara ima radno iskustvo u tržišnom gospodarstvu, a to su: Kotromanović, Jakovina, Ranko Ostojić, Maras, te Miljanić i Vrdoljak..

Jedino su Orsat Milajnić i Ivan Vrdoljak pokrenuli privatne poslove i u njima na slobodnom tržištu uspjeli: Vrdoljak s manjom tvrtkom za prodaju aplikacija, upravljačkih ormara i niskonaponskih razvoda u Osijeku, a Miljanić s odvjetničkim uredom u Zagrebu, piše list. Vrdoljak je gotovo čitavu profesionalnu karijeru proveo u gospodarstvu. Kao inženjer elektrotehnike radio je na poslovima automatizacije, a osnovao je tvrtku “ATOinženjering”. Miljenić je zaradio kritike za mogući sukob interesa jer je ukidanjem ovršitelja izravno pogodovao odvjetnicima. 

Komentari (4)
Pogledajte sve

smiješno, ovaj članak je smijurija, ne da mi se ni razglabati koji je to zadnji spin, svatko to može naći uz malo guglanja.

ukratko – da nije riječ o drskim i podlim nesposobnjakovićima, ne bi bili tu gdje jesu. nitko od njih bez politike i permanentnog, cjeloživotnog protežiranja ne bi imao ni za kruh. ako se ikad uspostave tržišni odnosi, morat će početi od nule.

a stanje u saboru još i gore, tamo 90% ljudi nikad nije radilo u realnom sektoru…i onda se pitamo zašto nam je ovako?!?!?!?

Maras je czar! Postao ministar nakon 6 mjeseci u Bjelolasici i 6 mjeseci u marketinskoj agenciji od svog prijatelja…czar!

New Report

Close