Samo pet gradova s 20% riješenih zahtjeva

Autor: Poslovni dnevnik , 08. siječanj 2014. u 22:00
Legalizacija bi trebala biti zaključena 2015./M. Prpić/PIXSELL

Do 31. prosinca 2013. Vukovar, Bjelovar, Vodnjan, Virovitica i Dubrovnik ispunili zadnu kvotu, ostalima pomoć državne agencije.

Samo pet gradova ispunilo je kvotu od 20 posto riješenih zahtjeva za legalizacijom do 31. prosinca prošle godine, predviđenu izmjenama Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama, doznaje se iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

 

35posto

zahtjeva za legalizaciju treba biti riješeno do 30. lipnja 2014.

To su Vukovar, Bjelovar, Vodnjan, Virovitica i Dubrovnik, a za sve ostale županije i gradove rješavanje predmeta koji nedostaju kako bi se ispunila zadana kvota, preuzet će Agencija za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada. U Ministarstvu kažu kako žele da se gradovi i županije ujednače do iduće kontrole, 30. lipnja ove godine.Prema izmjenama Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama, Agencija za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada preuzima rješavanje zahtjeva za legalizacijom, ako nadležno upravno tijelo zbog velikog broja zaprimljenih zahtjeva ne može u razumnom roku riješiti sve predmete i to ako je 31. prosinca 2013. postotak riješenih predmeta manji od 20% od ukupno zaprimljenih zahtjeva.

Agencija pritom rješava onoliko predmeta koliko je potrebno da zbroj broja predmeta koje rješava i broja predmeta koje je do tog datuma riješilo nadležno upravno tijelo, iznosi 20 posto od ukupno zaprimljenih zahtjeva. Na dan 30. lipnja 2014. taj postotak diže se na 35%, 31. prosinca 2014. na 50%, a 30. lipnja 2015. na 65%, a krajem 2015. godine Agencija se uključuje u rješavanje 25% predmeta od preostalih neriješenih predmeta u pojedinom nadležnom upravnom tijelu. Prema najavama Ministarstva, Agencija će početi s radom tijekom veljače.

Komentirajte prvi

New Report

Close