Saboru predani potpisi za ocjenu ustavnosti referendumskog pitanja

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. studeni 2013. u 13:28
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

“Inicijativa je u svega 12 sati putem društvene mreže okupila oko 4000 ljudi, nakon čega je napravljen probir i izdvojeno je 1383 ispravnih potpisa”, rekla je Hini predstavnica inicijative Nataša Škaričić.

Predstavnici građanske inicijative, koja je jučer putem društvene mreže skupila 1383 ispravna potpisa tražeći da se od Ustavnog suda zatraži ocjena ustavnosti referendumskog pitanja inicijative 'U ime obitelji', te su potpise danas predali Saboru.

"Inicijativa je u svega 12 sati putem društvene mreže okupila oko 4000 ljudi, nakon čega je napravljen probir i izdvojeno je 1383 ispravnih potpisa", rekla je Hini predstavnica inicijative Nataša Škaričić.

Dodala je da će inicijativa, ako Sabor to ne učini, sama Ustavnom sudu uputiti zahtjev za ocjenu ustavnosti referendumskog pitanja.

"Smatramo nedopustivim da se na ustavotvorni referendum izlazi bez preciznog odgovora na dvojbe koje otvara sadržaj moguće izmjene Ustava. Korektnost forme i procedure u ovako važnom trenutku nije dovoljna", istaknula je Škaričić.

Komentirajte prvi

New Report

Close