Saborski milijunaši: Imaju vile, kuće, skupe aute, ušteđevinu…

Autor: Poslovni.hr , 03. veljača 2016. u 12:09
Foto: Duško Jaramaz / Pixsell

Šuker se može u BiH baviti poljoprivredom, mostovcu Šimiću žena ima pet kuća, ali Kosor je ipak kralj imovine i jedini je koji je u imovinskoj kartici prijavio ručni sat.

Dosad je predsjednik Sabora Željko Reiner slovio za imovinskog kralja novog saziva Sabora jer je težak oko pet milijuna kuna. Dobro poznat javnosti bio je i Ivan Domagoj Milošević s imovinom vrijednom 30 milijuna kuna. No nova vlast nosi i nova lica milijunaša, među kojima se ističe mostovac Robert Podolnjak, pišu 24 sata.

– Da sam prije znao da će toliko negativnosti biti u javnosti ne bih se upustio u ovaj politički izlet – kaže nam nesuđeni šef Sabora, profesor Robert Podolnjak, nakon što je objasnio otkud mu sve što posjeduje.

A zajedno sa suprugom ima tri stana u Varaždinu ukupno vrijedna oko 675.000 kuna, kuću od 673 kvadrata vrijednu 950.000 kuna, dva automobila: Passat iz 2010. i Megan iz 2011. koji ukupno vrijede 175.000 kuna. Supruga je direktorica u vlastitoj tvrtki Piprom d.o.o. gdje radi za 2430,41 kunu, no godišnje još zaradi 150.000 kuna. 

Još prije pet godina imovinska kartica bivšeg ministra financija Ivana Šukera bila je ispunjena samo bjelinom u kućicama gdje su trebali stajati podaci o nekretninama, štednji i imovini. Najnovija, ovogodišnja kartica pokazuje da je zastupnik Šuker postao jedan od najbogatijih zastupnika.

Naslijedio je od oca imovinu vrijednu 4,2 milijuna kuna. Ako ikad poželi zamijeniti politiku s više fizičkog rada, u Bosni i Hercegovini će imati više nego dovoljno posla. Dobio je više od 4000 kvadrata oranica i kuću od 50 kvadrata. No ono u Hrvatskoj mu je ipak puno vrednije.

Mostovci su se na početku činili siromašnima i skromnima, ali očito su podijeljeni u dvije skupine. Uz Podolnjaka, ističu se nesuđeni ministar pravosuđa, odvjetnik Juro Martinović i poduzetnik Ivica Mišić koji ima servise za bijelu tehniku te surađuje s Gorenjem. Podaci o imovini profesora Ivana Lovrinovića još nisu objavljeni.

Martinović ima čak tri stana u Zagrebu, od 67 do 106 kvadrata, a zajedno vrijede oko 2,3 milijuna kuna. Uštedio je i 40.000 eura.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (21)
Pogledajte sve


Na većini mjesta u hr mogu solidno živjeti, solidan život znači da nisu gladni, žedni, goli i bosi, naravno da ne pričamo o luksuzu ali jedan uredan život će proživjeti.
Nema iphonea-a, putovanja, hrane po restoranima, dizajnerske odjeće, to neće imati s tom plaćom ali pošto Hrvati vole kartice i život na dug i to je moguće ali ne preporučam.

Uredan zivot? Apple je lani u svijetu zabiljezio prodaju vise od 230 milijuna komada iphonea. Iphone u razvijenom svijetu nije nikakav premium proizvod nego najcesci izbor srednjeg sloja. Obzirom da u Rh stoji vise od 5 tisuca kuna. Za cetveroclanu obitelj kupovina iphonea bi stajala gotovo 15% godisnjeg obiteljskog dohotka od 136700 kuna. Kada bi oba roditela bila zaposlena i primali prosjecnu RH placu.

Ja se svakodnevno ne mogu nacuditi koliko gradjana Hrvatske nosi najnovije modele dizajnerske odjece i istovremeno kopa po kontejnerima ili prosi po ulicama gradova. Mislim da se bavimo ‘mitologijom’. Otprilike kao kad gledamo vozni park po ulicama i uvijek cemo vidjeti nove modele premium automobila, a onu ogromnu kolicinu prosjecnih i ispodprosjecih limenih ljubimaca, necemo ni primijetiti.

Domach, ti živiš s mamom i tatom , na gornjem katu kuće sa ženom, a obadvoje imate
senzacionalna primanja , bez djece?

Pero7,
samo bezobrazna lopuža i pohlepna seljačina, može sve požderati i zapiti….dragi Pero7, kakav si ti,
i nikakav novac – ti ne može nadomjestiti kulturu ni pamet …..

Što se tiče PODOLJNJAKA, čula sam od nekih varaždinaca, da svoj status može zahvaliti
HSLS – ČEHOKU , najviše..
Jer, dok je ČEHOK bio na vlasti u Gradu Varaždinu……on ga je navodno povukao u varaždinsku
gradsku politiku ,a možda mu je i dao lovu za objave naučnih radova, kulture…šta ti ja znam….
Bilo je u Varaždinu svega mutnog ..!

Na većini mjesta u hr mogu solidno živjeti, solidan život znači da nisu gladni, žedni, goli i bosi, naravno da ne pričamo o luksuzu ali jedan uredan život će proživjeti.
Nema iphonea-a, putovanja, hrane po restoranima, dizajnerske odjeće, to neće imati s tom plaćom ali pošto Hrvati vole kartice i život na dug i to je moguće ali ne preporučam.

New Report

Close