Sabor potvrdio Tolušića i Horvata, uoči glasanja Beljak tražio sigurnosnu provjeru Horvata

Autor: Poslovni.hr/H , 25. svibanj 2018. u 13:23
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatski sabor je potvrdio novog potpredsjednika Vlade i novog ministra gospodarstva Tomislava Tolušića i Darka Horvata, a uoči samog glasovanja više oporbenih saborskih klubova tražila je stanke u kojim je, između ostalog, čelnik HSS-a Krešo Beljak zatražio sigurnosnu provjeru budućeg ministra gospodarstva Darka Horvata.

"Tražim stanku kako bi se učinila sigurnosna provjera budućeg ministra Horvata koji je jučer, prekjučer javno izjavljivao da ima oružje kada su ga novinari pitali o tome kako ga opozicija napada. Tražim da se svi skupa povučemo kako bi svi zastupnici a posebno Horvat prošli kroz detektor metala da se ne bi dogodilo ono što se događa u Novom Zagrebu", kazao je Beljak.

U Utrinama su naime građani javili policiji da su se čuli rafali iz stana u jednoj zgradi.

"Svi bi trebali na detektor metala, tko zna kakvi bi bili rezultati", uzvratio mu je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Nadovezao se Stjepan Čuraj (HNS) koji je zatražio stanku da se odmore od svega što su dosad čuli.

Gordan Maras (SDP) pozvao je ponovno premijera Andreja Plenkovića na ostavku , a Ivan Vilibor Sinčić pozvao zastupnike da zaustave "koruptivni vlak koji ubrzava".

Prije toga Sabor nije podržao prijedlog zakona o zabrani GMO-a koji je predložio Mostov Miro Bulj kao ni izmjene Zakona o radu nezavisnog zastupnika Miranda Mrsića.

Komentirajte prvi

New Report

Close